Hava Durumu

GİRESUN’DA VETERİNER HEKİMLERE HİZMETİÇİ EĞİTİM VERİLDİ

Toplantıda uzmanlar tarafından Nakledilebilir Süngerimsi Beyin Hastalıkları kapsamında BSE, FSE ve Scrapie hastalıkları ile beyin numunesi alımı konusunda sunum yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2026 23:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2026 23:05
Kaynak: Giresun Sonhaber
GİRESUN’DA VETERİNER HEKİMLERE HİZMETİÇİ EĞİTİM VERİLDİ

GİRESUN’DA VETERİNER HEKİMLERE HİZMETİÇİ EĞİTİM VERİLDİ


Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen hizmetiçi eğitim toplantısında veteriner hekimlere hayvan hastalıkları, numune alımı ve saha araştırmaları konusunda bilgi verildi.

Giresun’da veteriner hekimlere yönelik hizmetiçi eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2026 yılı Hizmetiçi Eğitim Programı kapsamında 14 Nisan 2026 Salı günü Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Eğitim programı, Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü uzmanlarının katılımıyla yapıldı. Toplantıya Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ensar Yılmaz, İl Müdür Yardımcısı, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü, enstitü uzmanları ile İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görev yapan veteriner hekimler katıldı.

HASTALIKLAR VE NUMUNE ALIMI ELE ALINDI

Toplantıda uzmanlar tarafından Nakledilebilir Süngerimsi Beyin Hastalıkları kapsamında BSE, FSE ve Scrapie hastalıkları ile beyin numunesi alımı konusunda sunum yapıldı.

Eğitimde ayrıca Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Koyun Keçi Vebası olarak bilinen PPR hastalığı, bu hastalıklara ilişkin genel bilgiler, numune alımı ve mihrak araştırması konuları da ele alındı.

Leptospirozis hastalığının insan ve hayvan sağlığı açısından önemi, leptospiroziste teşhis yöntemleri ve atığa sebep olan hastalıklar da eğitim başlıkları arasında yer aldı.

TOPLANTI DEĞERLENDİRMEYLE TAMAMLANDI

Hizmetiçi eğitim toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından yapılan genel değerlendirmeyle sona erdi. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, veteriner hekimlerin mesleki bilgi ve saha uygulama kapasitesinin artırılmasına yönelik eğitim çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: Giresun Sonhaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.