Hava Durumu

GİRESUN’DAN ÖZGÜR ÖZEL’E TAM DESTEK

CHP Giresun örgütü ve 38. Olağan Kurultay delegeleri, 1 Haziran 2026'da başlatılan imza sürecine eksiksiz katılarak Genel Başkan Özgür Özel ve yönetimine tam destek verdi ve olağanüstü kurultay çağrısına imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2026 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2026 00:38
Kaynak: Giresun Sonhaber
GİRESUN’DAN ÖZGÜR ÖZEL’E TAM DESTEK

GİRESUN’DAN ÖZGÜR ÖZEL’E TAM DESTEK

38. KURULTAY DELEGELERİNDEN EKSİKSİZ İMZA

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin verilen “mutlak butlan” kararının ardından başlatılan olağanüstü kurultay sürecine Giresun’dan güçlü destek geldi. Daha önce il yönetimi, tüm ilçe örgütleri, belediye başkanları, mevcut ve önceki dönem milletvekilleriyle birlikte kurultay çağrısında bulunan Giresun örgütü, bu kez 38. Olağan Kurultay delegelerinin tamamının imzasıyla Genel Başkan Özgür Özel ve yönetiminin yanında olduğunu ortaya koydu.

AÇIKLAMADA KURULTAY İRADESİ VURGULANDI

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin verilen “mutlak butlan” kararıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlık koltuğuna oturmasının ardından partide olağanüstü kurultay süreci başladı. CHP’nin delege iradesini yeniden ortaya koymak amacıyla başlattığı imza kampanyasına Giresun’dan eksiksiz destek verildi.

Açıklamada, “1 Haziran 2026 sabahı erken saatlerde başlayan imza sürecinde, Giresun’un 38. Olağan Kurultay delegelerinin tamamı olağanüstü kurultay çağrısına imza verdi” ifadeleri kullanıldı.

GİRESUN, EN NET DESTEK VEREN İLLERDEN BİRİ OLDU

Sürecin ilk anından itibaren Özgür Özel ve mevcut yönetime güçlü destek veren Giresun örgütü, Türkiye’de bu konuda en net tavır alan illerden biri olarak öne çıktı. Daha önce Giresun il yönetimi, tüm ilçe örgütleri ve belediye başkanları ortak bir irade ortaya koyarak olağanüstü kurultay çağrısında bulunmuş, mevcut ve önceki dönem milletvekilleri de bu çağrıya destek vermişti.

CHP Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek, başından itibaren yaptığı açıklamalarda 38. Olağan Kurultay iradesine, Genel Başkan Özgür Özel’e ve seçilmiş parti yönetimine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Kurultay delegelerinin eksiksiz imzası, Giresun’un bu yöndeki tavrını daha da güçlendirdi.

KURULTAY DELEGELERİNDEN TAM İMZA

Giresun’un 38. Olağan Kurultay delegeleri olan CHP Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Bulancak İlçe Başkanı Yakup Karakaya, Espiye İlçe Başkanı İbrahim Akgün, Eynesil İlçe Başkanı Erhan Cebeci, önceki dönem Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Bektaş, önceki dönem Tirebolu İlçe Başkanı Fatma İyice ve önceki dönem Kadın Kolları İl Başkanı Ayça Kozluca, olağanüstü kurultay çağrısına eksiksiz imza verdi.

Giresun delegasyonunun bu tavrı, mahkeme kararları üzerinden parti iradesinin tartışmaya açılmasına karşı sandık, kurultay ve delege iradesine sahip çıkma mesajı olarak öne çıktı.

CHP Giresun İl Örgütü; mevcut ve önceki dönem milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, parti yöneticileri ve kurultay delegeleriyle birlikte 38. Olağan Kurultay iradesine, Genel Başkan Özgür Özel’e ve seçilmiş parti yönetimine güçlü biçimde sahip çıktı.

Kaynak: Giresun Sonhaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.