Hava Durumu

BULNUT 7 AYDA 4,35 MİLYON, MİLLET BAHÇESİ TEMMUZDA 4,6 MİLYON TL CİRO YAPTI

Bulancak Belediyesi verilerine göre BULNUT 2026'nın ilk 7 ayında 4,35 milyon TL ciro yaptı. Millet Bahçesi Sosyal Tesisleri ise sadece temmuz ayında 4,6 milyon TL ciro ve 1,13 milyon TL net kâr elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2026 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2026 15:59
Kaynak: Giresun Sonhaber
BULNUT 7 AYDA 4,35 MİLYON, MİLLET BAHÇESİ TEMMUZDA 4,6 MİLYON TL CİRO YAPTI

BULNUT 7 AYDA 4,35 MİLYON, MİLLET BAHÇESİ TEMMUZDA 4,6 MİLYON TL CİRO YAPTI

Bulancak Belediyesinin açıkladığı mali verilere göre BULNUT, 2026’nın ilk yedi ayında 4 milyon 352 bin 649 lira ciroya ulaştı. Bulancak Millet Bahçesi Belediye Sosyal Tesisleri ise yalnızca temmuz ayında 4 milyon 600 bin lira ciro ve 1 milyon 132 bin lira net kâr elde etti.

Bulancak Belediyesi, BULNUT markası ile Bulancak Millet Bahçesi Belediye Sosyal Tesislerinin temmuz ayı itibarıyla ulaştığı mali sonuçları açıkladı. Belediye, iki işletmenin sağladığı gelir ve istihdamın yanı sıra yerel üreticiye ve ilçe ekonomisine katkı sunduğunu bildirdi.

BULNUT’UN YEDİ AYLIK CİROSU 4 MİLYON 352 BİN LİRA

Fındık ürünleri ve çay başta olmak üzere yöresel ürünleri doğrudan üreticiden tüketiciye ulaştırmak amacıyla kurulan BULNUT, belediyenin açıklamasına göre 2026 yılının ilk yedi ayında 4 milyon 352 bin 649 lira ciro elde etti. İşletmenin yaklaşık yüzde 30 kârlılık oranına ulaştığı belirtildi.

BULNUT’un ocak ayında yaklaşık 335 bin lira olan cirosunun mayıs ayında 1 milyon liraya yaklaştığı, aylık ortalama cironun ise 600 bin lira düzeyinde seyrettiği kaydedildi.

Belediye, yeni ürünlerin satışa sunulmasıyla yılın kalan döneminde ciro ve kârlılığın artmasını bekliyor. Şimdilik Giresun bölgesinde pazarlanan ürünlerin ulusal dağıtıma açılması da markanın büyüme hedefleri arasında gösterildi.

SOSYAL TESİSLER TEMMUZDA 1 MİLYON 132 BİN LİRA NET KÂR AÇIKLADI

Bulancak Millet Bahçesi Belediye Sosyal Tesislerinin temmuz ayı cirosu 4 milyon 600 bin lira, net kârı ise 1 milyon 132 bin lira olarak açıklandı. Verilere göre tesisin temmuz ayındaki net kârının ciroya oranı yaklaşık yüzde 24,6 oldu.

Sosyal tesislerde hizmet ve ürün çeşitliliğinin artırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Belediye, uygulanacak fiyat politikalarıyla tesisleri vatandaşlar açısından daha ulaşılabilir bir sosyal yaşam alanına dönüştürmeyi hedeflediğini belirtti.

SIBIÇ: İŞLETMELERİ YATIRIM ALANI OLARAK GÖRÜYORUZ

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, belediye işletmelerini yalnızca gelir kaynağı olarak değerlendirmediklerini belirterek şunları söyledi:

“Belediyemizin iştiraklerini yalnızca gelir elde eden işletmeler olarak değil, aynı zamanda istihdam oluşturan, yerel üreticimizi destekleyen ve ilçemize katma değer sağlayan önemli yatırım alanları olarak görüyoruz. BULNUT markamızın kısa sürede yakaladığı başarı bizleri son derece memnun ediyor. Aynı şekilde Millet Bahçesi Sosyal Tesislerimiz de hem kaliteli hizmet sunuyor hem de belediyemize önemli ekonomik katkı sağlıyor. Hedefimiz; üreten, kazandıran ve sosyal belediyecilik anlayışını güçlendiren bir belediye modeli oluşturmak. Vatandaşlarımızın desteğiyle iştiraklerimizi daha da büyüterek Bulancak’ın ekonomisine ve istihdamına katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Giresun Sonhaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.