Hava Durumu

RUNKERASUS GİRESUN YARI MARATONU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Uluslararası Aksu Festivali kapsamında, 17 Mayıs Pazar günü 9. Runkerasus Giresun Yarı Maratonu koşulacak. Giresun Maraton Kulübü tarafından düzenlenen yarış, 21 km ve 10 km kategorilerinde Giresun Limanı önünden başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2026 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2026 12:59
Kaynak: Giresun Sonhaber
RUNKERASUS GİRESUN YARI MARATONU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

RUNKERASUS GİRESUN YARI MARATONU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Giresun’da Uluslararası Aksu Festivali heyecanı bu yıl sporla da büyüyecek. Giresun Maraton Kulübü’nün organize ettiği 9. Runkerasus Giresun Yarı Maratonu, 17 Mayıs Pazar günü 21 kilometre ve 10 kilometre kategorilerinde koşulacak.

Karadeniz’in mavisi, 17 Mayıs Pazar sabahı yüzlerce sporcunun adımlarıyla buluşacak. Giresun’un geleneksel spor organizasyonları arasında yerini alan Runkerasus Giresun Yarı Maratonu, bu yıl 9’uncu kez koşucuları aynı parkurda bir araya getirecek.

Giresun Maraton Kulübü tarafından düzenlenen organizasyon, Uluslararası Aksu Festivali programı kapsamında gerçekleştirilecek. Giresun Limanı önünden başlayacak yarışta sporcular, 21 kilometrelik yarı maraton ve 10 kilometrelik koşu kategorilerinde mücadele edecek.

KARADENİZ KIYISINDA SPOR HEYECANI

Türkiye’nin farklı illerinden sporcuları Giresun’da buluşturacak Runkerasus, yalnızca bir yarış değil, aynı zamanda kentin tanıtımına katkı sunan geniş katılımlı bir spor organizasyonu olarak öne çıkıyor.

Deniz manzarası eşliğinde koşulacak parkur, sporculara hem rekabet hem de festival atmosferi yaşatacak. Organizasyon, düzenli koşunun fiziksel ve zihinsel sağlığa katkısını öne çıkarırken, farklı yaş ve seviyelerden katılımcıları spor kültürü etrafında buluşturacak.

KERASUS’TAN RUNKERASUS’A

Adını antik dönemde Giresun için kullanılan “Kerasus” isminden alan Runkerasus, kentin tarihî kimliğini sporla birleştiriyor. Giresun’un sahil hattında koşulacak yarış, Karadeniz’in doğal dokusu içinde katılımcılara özel bir deneyim sunacak.

Giresun Maraton Kulübü Başkanı Fatih Kitapçı, spor severleri organizasyona katılmaya davet ederek Runkerasus’un her yıl daha geniş kitlelere ulaştığını vurguladı.

Yarışa katılmak isteyen sporcular için kayıt süreci 15 Mayıs 2026 saat 13.00’e kadar resmi kayıt sitesi üzerinden yürütülüyor. Organizasyon kurallarına göre belirtilen süreden sonra ve yarış günü kayıt alınmayacak.

Kaynak: Giresun Sonhaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.