
FINDIK ÜRETİCİSİNİN HESABINA 3,5 MİLYAR TL DAHA YATTI
SPOT: Toprak Mahsulleri Ofisi, 2026 ürünü fındık alımlarında yeni ödeme dilimini üreticilerin hesaplarına aktardı. 10–16 Eylül tarihleri arasında TMO’ya teslim edilen fındıklar için 3 milyar 528 milyon TL ödeme yapıldı.
TMO’nun 2026 yılı ürün bedeli ödemelerinde fındık, açıklanan son ödeme paketinin açık ara en büyük kalemini oluşturdu. Kurumun açıkladığı verilere göre 10–16 Eylül tarihleri arasında teslim edilen fındıkların karşılığı olarak üreticilerin banka hesaplarına 3 milyar 528 milyon TL aktarıldı. Ödemesi gerçekleştirilen üreticilere SMS yoluyla bilgilendirme yapılacak.
Aynı ödeme döneminde hububat için 320 milyon TL, kuru üzüm için 177 milyon TL, yeşil mercimek için 95 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. Haşhaş kapsülü ve tohumu için ise 16–22 Eylül teslimlerine karşılık 137 milyon TL aktarıldı. Böylece açıklanan son ödeme paketinin toplam tutarı 4 milyar 257 milyon TL’ye ulaştı.
Toplam ödemenin yaklaşık yüzde 82,9’unu tek başına fındık ödemesi oluşturdu. Giresun başta olmak üzere Karadeniz’deki fındık üreticilerini doğrudan ilgilendiren ödemelerin önümüzdeki dönemde de periyodik olarak sürdürüleceği bildirildi.