Hava Durumu

TARSİM BÖLGE MÜDÜRÜ YAŞAROĞLU, GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, Giresun Üniversitesi öğrencileriyle buluşarak tarım sigortalarının önemini, sektördeki deneyimlerini ve üreticilere sağladığı güvenceleri anlattı. Etkinlik, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2026 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2026 22:11
Kaynak: Giresun Sonhaber
TARSİM BÖLGE MÜDÜRÜ YAŞAROĞLU, GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

TARSİM BÖLGE MÜDÜRÜ YAŞAROĞLU, GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Giresun Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencileriyle bir araya gelen TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, tarım sigortalarının üreticiler açısından önemini ve sektördeki deneyimlerini anlattı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yaşaroğlu, daha kapsamlı bir programda yeniden buluşabileceklerini belirtti.

Giresun Üniversitesi Giresun Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencileri, Hayat Dışı Sigortalar dersi kapsamında TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu'nu konuk etti.

Öğretim Görevlisi Kamil Patan'ın davetiyle gerçekleştirilen buluşmada Yaşaroğlu, mesleki kariyerini, sektörde edindiği deneyimleri ve Türkiye'de tarım sigortacılığının gelişimini öğrencilerle paylaştı.

TARIM SİGORTALARININ ÜRETİCİLER AÇISINDAN ÖNEMİ ANLATILDI

Tarım Sigortaları Havuzu'nun kuruluşundan itibaren geçirdiği gelişim sürecine değinen Yaşaroğlu, doğal afetler ve diğer tarımsal riskler karşısında sigortanın üreticilere sağladığı güvenceyi anlattı.

Tarım sigortalarının yalnızca meydana gelen zararların karşılanması açısından değil, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği bakımından da önemli olduğunu belirten Yaşaroğlu, sektördeki uygulamalardan örnekler verdi.

PATAN: GENÇLERİN MESLEKLERİNE İLGİSİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR

Dersin öğretim elemanı Kamil Patan, öğrencilerin programa gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Patan, buluşmaya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Bugün dersimizde yalnızca tarım sigortalarını konuşmadık. Bir yöneticinin mesleki yolculuğunu, edindiği tecrübeleri ve başarıya giden süreçte yaşadıklarını da dinledik. Öğrencilerimizin merak ettikleri konuları çekinmeden sormaları ve konuğumuzla kurdukları iletişim oldukça değerliydi. Gençlerin mesleklerine yönelik ilgilerini görmek bizleri mutlu ediyor. Sayın Bülent Yaşaroğlu'na bu güzel buluşmaya katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Buluşmanın soru-cevap bölümünde öğrenciler, tarım sigortacılığı ve mesleki kariyerlerine ilişkin merak ettikleri konuları Yaşaroğlu'na yöneltti.

Öğrencilerin ilgisinden memnuniyet duyduğunu belirten Yaşaroğlu, ilerleyen dönemde daha kapsamlı bir sunumla yeniden bir araya gelme sözü verdi.

Sektör temsilcisiyle doğrudan görüşme fırsatı bulan öğrenciler, ders kapsamında ele aldıkları sigortacılık konularını uygulamadaki örneklerle değerlendirdi.

Program, soru-cevap bölümünün ardından çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

Kaynak: Giresun Sonhaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.