Hava Durumu

KADIN DİN GÖREVLİLERİNİN TÜRKİYE FİNALİ GİRESUN’DA YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Giresun İl Müftülüğü iş birliğiyle 11. Kadın Din Görevlileri Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali, Giresun'da yapıldı. İl ve bölge elemelerini geçen 8 kadın görevli şampiyonluk için yarıştı.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2026 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2026 21:46
Kaynak: Giresun Sonhaber
KADIN DİN GÖREVLİLERİNİN TÜRKİYE FİNALİ GİRESUN’DA YAPILDI

KADIN DİN GÖREVLİLERİNİN TÜRKİYE FİNALİ GİRESUN’DA YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Giresun İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen 11. Kadın Din Görevlileri Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali, Giresun’da gerçekleştirildi. İl ve bölge aşamalarını geçerek finale kalan 8 kadın din görevlisi, Türkiye birinciliği için Çotanak Konferans Salonu’nda yarıştı.

Giresun Valiliğinin açıklamasına göre programa Vali Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman İyişenyürek, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, kurul üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Koç konuşmasında kadın din görevlilerinin camiler, Kur’an kursları ve toplumun farklı kesimlerinde yürüttüğü din hizmetlerinin önemine dikkat çekti.

FİNALE GELENE KADAR İL VE BÖLGE ELEMELERİ YAPILIYOR

Yarışma yalnızca Giresun’daki din görevlileri arasında düzenlenen yerel bir organizasyon değil. Diyanet İşleri Başkanlığının uyguladığı sistemde kadın din görevlileri önce kendi illerindeki seçmelere katılıyor; il birincileri daha sonra belirlenen bölge finallerinde yarışıyor. Bölge birinciliğini elde eden görevliler ise Türkiye finaline yükseliyor. Önceki yıllardaki uygulamalarda Türkiye finalinin, farklı bölgeleri temsil eden 8 kadın din görevlisinin katılımıyla gerçekleştirildiği görülüyor. Örneğin 2022 Türkiye finalinde de sekiz bölge birincisi yarışmıştı.

Dolayısıyla Giresun’daki final, Türkiye çapında başlayan çok aşamalı yarışma sürecinin son ayağını oluşturuyor. İl seçmelerinde adayların Kur’an-ı Kerim’i okuma yeterlilikleri değerlendirilirken, il birincileri bölgesel yarışmalara; burada başarılı olanlar da Türkiye finaline çıkıyor. Diyanet’in geçmiş yıllardaki yarışma şartnamelerinde organizasyonun amacı, kadın din görevlilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek, planlı çalışma alışkanlığı kazandırmak ve görevlerini daha güçlü biçimde yürütmelerine katkı sağlamak olarak açıklanıyor

Kaynak: Giresun Sonhaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.