Hava Durumu

ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİNİN 102. YILINDA TARİHİ SERGİ

Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 102. yılı anısına düzenlenen “Belgeler ve Fotoğraflarla Mustafa Kemal Paşa” sergisi, Can Akengin Sanat Galerisi’nde açıldı. Hüseyin Gazi Menteşeoğlu küratörlüğündeki sergi, 20 Eylül Pazar’a kadar ziyaret edilebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2026 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2026 14:27
Kaynak: Giresun Sonhaber
ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİNİN 102. YILINDA TARİHİ SERGİ

ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİNİN 102. YILINDA TARİHİ SERGİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 102. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan “Belgeler ve Fotoğraflarla Mustafa Kemal Paşa” sergisi Can Akengin Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi 20 Eylül’e kadar gezilebilecek.

Giresun Belediyesi ile Giresun Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen sergide, Atatürk’ün Giresun ziyaretiyle ilgili tarihi belge ve fotoğraflar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Serginin küratörlüğünü ve arşiv çalışmasını Hüseyin Gazi Menteşeoğlu üstlendi.

GİRESUN’UN CUMHURİYET TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

Sergi, Atatürk’ün Giresun ziyareti ve kentin Cumhuriyet tarihindeki yerine ilişkin belge ve fotoğrafları bir araya getiriyor.

Açılışa katılan Giresun Belediye Başkan Vekili Erkan Hacak, çalışmanın Giresun’un Cumhuriyet tarihindeki yerini gelecek nesillere aktarması açısından önem taşıdığını belirtti.

“Belgeler ve Fotoğraflarla Mustafa Kemal Paşa” sergisi 20 Eylül Pazar gününe kadar Can Akengin Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Giresun Sonhaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.