Hava Durumu

AB ATIK SU ARITMA TESİSİ İÇİN GİRESUN’A GELDİ

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2025 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2025 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.giresunsonhaber.com
AB ATIK SU ARITMA TESİSİ İÇİN GİRESUN’A GELDİ

 AB ATIK SU ARITMA TESİSİ İÇİN GİRESUN’A GELDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Heyeti ve Delegasyon Üyeleri Giresun’da AB Destekli Atık Su Arıtma Tesisi ile terfi merkezleri, pompa istasyonlar ve kolektör hatlarını inceledi.

Belediye yetkilileri ile birlikte yürütülen inceleme kapsamında, yapımı tamamlanan ve test aşamasına geçilen tesis detaylı şekilde değerlendirildi. Heyet, projenin ilerleyişi ve teknik altyapısı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında terfi merkezleri, pompa istasyonları ve kolektör hatları da yerinde incelendi. Bakanlık heyeti, saha gezisi süresince projenin çevresel etkileri, sürdürülebilirliği ve şehir altyapısına katkısı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Yüzde 77’si Avrupa Birliği, yüzde 14’ü Giresun Belediyesi ve yüzde 9’u Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından karşılanan 22 Milyon Euro bedelli projeyle birlikte, Giresun’un altyapı ve atık su arıtma sorunu kökten çözüme kavuşuyor.

Belediye Başkanı Fuat Köse’nin göreve gelmesinin ardından çalışmaları hız kazanan proje arıtma tesisi ve kanal toplama sistemi olarak iki koldan yürütülmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.