Hava Durumu

#Milli Ağaçlandırma Günü

giresunsonhaber - Milli Ağaçlandırma Günü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Milli Ağaçlandırma Günü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

GİRESUN İL MÜFTÜ YARDIMCISI BOLAT: TOPRAK FİLİZLE, DÜNYA SEVGİYLE CANLANIR Haber

GİRESUN İL MÜFTÜ YARDIMCISI BOLAT: TOPRAK FİLİZLE, DÜNYA SEVGİYLE CANLANIR

İL MÜFTÜ YARDIMCISI BOLAT: TOPRAK FİLİZLE, DÜNYA SEVGİYLE CANLANIR Giresun'da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle Kulakkaya Çağman Yaylası'nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Giresun İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının "Doğumunun 1500. Yılında Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (sas) Hatıra Ormanı" projesi kapsamında, "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla düzenlenen ağaçlandırma etkinliğine katılım sağladı. Türkiye'nin orman varlığını ve ağaç stoğunu artırmak, erozyonla mücadeleyi teşvik etmek ve toprak, su, bitki ilişkisini yeniden inşa etmek, biyolojik zenginliği artırmak ve çevre kaynaklarını korumak gibi amaçlarla, 2019'dan bu yana her yıl, 11 Kasım tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda fidan dikme etkinlikleri düzenleniyor. Bu çerçevede Dereli ilçesi Kulakkaya Çağman Yaylası'ndaki etkinliğe katılan din görevlileri ve TDV gönüllüleri çok sayıda fidana toprak verdi, ardından bu fidanalara ilk can suyu verildi. "Toprağa can veren eller, geleceğe umut olur." Giresun İl Müftü Yardımcısı Avni Bolat, Diyanet İşleri Başkanlığının 2025 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası rehberliği ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen fidan dikim etkinliğine iştirak ettiklerini belirtti. İl Müftü Yardımcısı Bolat, tüm canlılar için hayati olan ormanların korunması ve yaşatılmasının önemini şu sözlerle dile getirdi: "Ağaçlar, yeşilin kaynağı ve dünya üzerindeki yaşamın temel kaynağı olarak ormanlarımız, tüm insanlık için nefes kaynağıdır. Toprağa emanet edilen her bir ağaç, insanlarımıza, ülkemize ve şehirlerimize emanet olan kutsal bir değerdir. 'Kıyamet kopsa dahi elindeki fidanı dikin' öğüdünü veren Peygamberin ümmeti olarak kaybettiğimiz orman zenginliklerimizi yeniden kazanmak ve gelecek kuşaklara daha yeşil bir dünya bırakmak her birimizin müşterek gayesidir. Zira her filizlenen fidan rahmetin bir tezahürü, yeşil kalan ormanlar ise insanın yeryüzünde sahip olduğu emanet bilincinin canlı bir örneğidir." Etkinliğin ardından İl Müftü Yardımcısı Avni Bolat, din görevlileri ve TDV gönüllüleri Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Giresun’da “Geleceğe Nefes” Organizasyonu ile Fidanlar Toprakla Buluştu Haber

Giresun’da “Geleceğe Nefes” Organizasyonu ile Fidanlar Toprakla Buluştu

Giresun’da “Geleceğe Nefes” Organizasyonu ile Fidanlar Toprakla Buluştu 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında, Giresun genelinde yapılan "Geleceğe Nefes" kampanyası ile pek çok farklı lokasyonda fidan dikimi gerçekleştirildi. Programın ana töreni, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin katılımıyla Çağman Yaylası’nda düzenlendi. Etkinlik, Cumhurbaşkanlığının öncülük ettiği "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde planlandı. Vali Serdengeçti, etkinlik günü yaptığı açıklamada "Yeşil Giresun’umuzda eller toprağa, yürekler geleceğe gidiyor." diyerek ağaç dikiminin önemini vurguladı. Etkinlik esnasında il genelinde toplamda 14 farklı bölgede 382.270 fidanın toprakla buluşturulduğu ifade edildi. Çağman Yaylası’ndaki etkinliğe öğrenciler, vatandaşlar, kamu kurumları temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları da fidan dikimine katkı sağladı. Giresun Üniversitesi, gönüllüler ve çeşitli kurum ekipleri de etkinliğe katılarak destek verdiler. Vali Serdengeçti, bir başka açıklamasında “2025 yılına geldiğimizde, hedeflerimizi aşarak yılda 4 milyon fidana can suyu vereceğiz.” diyerek ağaçlandırma çalışmalarının şehir için önemini belirtti. Milli Ağaçlandırma Günü’nü kutlayan Vali Serdengeçti, "Ağaçlandırma, ormanları çoğaltma ve çevreye zarar vermeden yaşama hepimizin ortak görevidir." sözleriyle tüm halkı çevre duyarlılığına davet etti. Yapılan organizasyon kapsamında gün boyunca farklı alanlarda fidan dikimleri yapılarak, toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik aktiviteler gerçekleştirildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.