Hava Durumu

#İstiklal Marşı

giresunsonhaber - İstiklal Marşı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İstiklal Marşı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

GİRESUN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI Haber

GİRESUN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

GİRESUN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI VALİ MUSTAFA KOÇ ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU; RESMİ TÖRENLER TAMAMLANDI, ZAFER COŞKUSU AKŞAM FENER ALAYI VE KONSERLE DEVAM EDECEK Giresun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde başlayan programda Giresun Valisi Mustafa Koç, Atatürk Anıtı’na Valilik çelengini sundu. VALİ KOÇ ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU Saat 10.00’da Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreni’nde Vali Mustafa Koç, Valilik çelengini Atatürk Anıtı’na sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Böylece Giresun’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi kutlama programı başladı. (Giresun Valiliği) TEBRİKAT TÖRENİ VALİLİK MAKAMINDA YAPILDI Çelenk Sunma Töreni’nin ardından saat 10.15’te Hükümet Konağı Valilik Makamı’nda Tebrikat Töreni gerçekleştirildi. Vali Mustafa Koç, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tebrikleri kabul etti. PROTOKOL VE GİRESUNLULARIN BAYRAMI KUTLANDI Saat 11.00’de gerçekleştirilen kutlama töreninde Vali Mustafa Koç, Garnizon Komutanı ve Giresun Belediye Başkanı tarafından tören birliklerinin, öğrencilerin ve vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. Törende bir kez daha saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN 30 AĞUSTOS MESAJI OKUNDU Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Ardından Giresun Valisi Mustafa Koç, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ 30 Ağustos dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programda öğrenciler tarafından şiirler okunurken, Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ekipleri halk oyunları gösterisi sundu. (Giresun Valiliği) KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİYLE ZAFER COŞKUSU Giresun Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları da koro ve solo olarak kahramanlık türküleri seslendirdi. 30 Ağustos’un 104. yıl dönümünün coşkuyla kutlandığı resmi program tören geçidiyle tamamlandı. AKŞAM ZAFER COŞKUSU SOKAKLARA TAŞINACAK Giresun’da 30 Ağustos kutlamaları resmi törenlerin ardından akşam yapılacak etkinliklerle devam edecek. Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve Bayrak Yürüyüşü saat 19.30’da Debboy mevkisindeki eski Çarşı Karakolu önünden başlayacak. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılacak vatandaşlar Atatürk Meydanı’na kadar yürüyecek. SAAT 20.30’DA ZAFER TÜRKÜLERİ KONSERİ Fener Alayı ve Bayrak Yürüyüşü’nün ardından saat 20.30’da Atatürk Meydanı’nda Giresun Belediyesi Konservatuvarı tarafından “Zafer Türküleri Konseri” gerçekleştirilecek. Böylece Giresun’da sabah saatlerinde resmi törenlerle başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü kutlamaları, akşam Fener Alayı, Bayrak Yürüyüşü ve konserle devam edecek.

Büyük Zafer'in 104. yıl dönümünde devlet erkanı Anıtkabir'de Haber

Büyük Zafer'in 104. yıl dönümünde devlet erkanı Anıtkabir'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümü ve TSK Günü kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Kutlamalar, Aslanlı Yol'daki tören yürüyüşüyle başladı. ANKARA (İGFA)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'e ziyarette bulunuyor. Büyük Zafer'in 104'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında, ilk tören Anıtkabir'de düzenleniyor. Tören, devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı. Anıtkabir Mozolesi'ne çelenk sunumu sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nıın okunması ardından Misakı Milli Kulesi'ne geçerek burada Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. "Milletimizin istikbaline sahip çıkıyoruz" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, Türkiye Cumhuriyetini kardeşlik ve dayanışma ruhuyla her alanda güçlndirmeye devam ettiklerini, Türkiye'yi hedef alanlara müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanın Anıtkabir'den ayrılması ardından resmi tören sona erdi. Saat 12.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 17.00'de MSÜ Kara Harp Okulu'nda MSÜ Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katılacak. Saat 20:00'de ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Programı gerçekleştirilecek

GİRESUN’DA 30 AĞUSTOS KUTLAMALARINA HAVA MUHALEFETİ DÜZENLEMESİ Haber

GİRESUN’DA 30 AĞUSTOS KUTLAMALARINA HAVA MUHALEFETİ DÜZENLEMESİ

GİRESUN’DA 30 AĞUSTOS KUTLAMALARINA HAVA MUHALEFETİ DÜZENLEMESİ 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla Giresun’da düzenlenecek programın ayrıntıları açıklandı. Çelenk sunma ve tebrikat törenleri Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde yapılacak; saat 11.00’deki kutlama töreni ise hava muhalefeti nedeniyle 19 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Giresun Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü nedeniyle 30 Ağustos 2026 Pazar günü düzenlenecek törenlerin programını duyurdu. Kutlamalar saat 10.00’da Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde başlayacak. Buradaki törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Aynı yerde saat 10.15’te tebrikat töreni gerçekleştirilecek. KUTLAMA TÖRENİ KAPALI SALONDA YAPILACAK Programın saat 11.00’de başlaması planlanan kutlama bölümü, olumsuz hava koşulları nedeniyle 19 Eylül Kapalı Spor Salonu’na alındı. Kutlama töreni; Giresun Valisi, Garnizon Komutanı ve Giresun Belediye Başkanının tören birlikleri, okullar ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okunacak. Program, Giresun Valisi Mustafa Koç’un konuşmasıyla devam edecek. ÖĞRENCİLERE ÖDÜL, HALK OYUNLARI VE KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek, öğrenciler tarafından şiirler okunacak. Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ekipleri halk oyunları gösterisi sunacak. Giresun Belediyesi Konservatuvarı tarafından da koro ve solo olarak kahramanlık türküleri seslendirilecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı programı tören geçişiyle sona erecek. Giresun Valiliği, 30 Ağustos 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek tören ve kutlama programına tüm vatandaşları davet etti.

BULANCAK’TA ZAFER COŞKUSU DENİZE TAŞINDI Haber

BULANCAK’TA ZAFER COŞKUSU DENİZE TAŞINDI

BULANCAK’TA ZAFER COŞKUSU DENİZE TAŞINDI ÇOCUKLAR “ZAFER KÜREĞİ” ETKİNLİĞİNDE TÜRK BAYRAĞINI DENİZ ÜZERİNDE DALGALANDIRDI 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Bulancak’ta düzenlenen “Zafer Küreği” etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Bulancak Belediyesi ile Giresun Su Topluluğu Spor Kulübü iş birliğinde Ayvasıl Burunucu Plajı’nda gerçekleştirilen etkinliğe 10-17 yaş arasındaki çocuklar kürek ve SUP gösterileriyle katıldı. DENİZ ÜZERİNDE AY YILDIZLI GÖRÜNTÜLER Programda İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk bayrağı ve balon seremonileri gerçekleştirildi. SUP tahtalarıyla denize açılan çocuklar, kırmızı-beyaz balonlarla oluşturdukları görüntülerle 30 Ağustos coşkusunu denize taşıdı. Etkinliğin dikkat çeken anlarından biri ise çocukların denizin üzerinde Türk bayrağını açması oldu. PROTOKOL DE ETKİNLİĞİ TAKİP ETTİ Programa Bulancak Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer ve eşi Çiğdem Tuncer, Belediye Başkan Yardımcısı Merve Yılmaz Göksu, Bulancak İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Evren Özdemir ve eşi Öznur Özdemir ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Tetik katıldı. “Zafer Küreği” etkinliği, çocukların ve katılımcıların toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Bulancak Belediyesi, etkinlik dolayısıyla yaptığı açıklamada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Millî Mücadele’nin tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle andı.

GİRESUN’DA 23 NİSAN TÖRENLERLE KUTLANDI Haber

GİRESUN’DA 23 NİSAN TÖRENLERLE KUTLANDI

GİRESUN’DA 23 NİSAN TÖRENLERLE KUTLANDI 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yılı, Giresun’da Vali Mustafa Koç’un katıldığı programla kutlandı. Öğrencilerin gösterileri, yarışmalarda dereceye girenlere verilen ödüller ve halk oyunlarıyla renklenen tören, kentte bayram coşkusunu öne çıkardı. PROTOKOL VE VATANDAŞLAR TÖRENDE BULUŞTU 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Giresun’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Programa Vali Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç’un yanı sıra Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, İdare Mahkemesi Başkanı Suat Bice, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, il protokolü, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Şehit İsa Yüksel İlkokulu öğrencileri Caner Akdemir ve Özlem Gök, protokol üyelerine çiçek takdim etti. ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİYLE BAYRAM COŞKUSUNU SAHNEYE TAŞIDI Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kutlama mesajının okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Programda öğrencilerin hazırladığı gösteriler izleyicilerden büyük alkış aldı. Şehit İsa Yüksel İlkokulu’nun halk oyunları gösterisi, Fındıkyurdu Anaokulu öğrencilerinin etkinlikleri ve Gazipaşa İlkokulu bando takımının performansı törene renk kattı. Öğrencilerin seslendirdiği kahramanlık şiirleri ile “Yedi Yöremizden Esintiler” başlığıyla sunulan dans gösterileri de programın dikkat çeken bölümleri arasında yer aldı. Tören, Giresun yöresi halk oyunlarıyla sona erdi. DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ Kutlamalar kapsamında düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Mustafa Koç ve protokol üyeleri tarafından verildi. İlkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Rüzgar Ateş, ortaokullar resim kategorisinde birinci olan Leyla Dilan Bakır ve şiir dalında birinci olan Azra Yıldız, ödüllerini Vali Mustafa Koç’un elinden aldı. VALİ KOÇ’TAN 23 NİSAN MESAJI Vali Mustafa Koç, programın sonunda Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitleri rahmetle andı. Koç, geleceğin teminatı olan çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

GİRESUN’DA “BOZKIRIN BİLGESİ” CENGİZ AYTMATOV PANELİ DÜZENLENDİ Haber

GİRESUN’DA “BOZKIRIN BİLGESİ” CENGİZ AYTMATOV PANELİ DÜZENLENDİ

GİRESUN’DA “BOZKIRIN BİLGESİ” CENGİZ AYTMATOV PANELİ DÜZENLENDİ Giresun’da Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında düzenlenen Cengiz Aytmatov İl Paneli, Vali Mustafa Koç ile eşi Neslihan Gül Koç’un katılımıyla yapıldı. Programda Aytmatov’un eserleri, milli değerler, edebiyatın eğitime katkısı ve öğrencilerin okuma birikimi öne çıktı. Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, 8 Nisan 2026 Çarşamba günü “Bozkırın Bilgesi” başlıklı Cengiz Aytmatov İl Paneli’ne ev sahipliği yaptı. Etkinlik, Giresun Valiliği himayesinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında gerçekleştirildi. Programa Vali Mustafa Koç ile eşi Neslihan Gül Koç’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Ferhat Akbaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nihat Özkök, İl Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz yaptı. Ardından kürsüye çıkan Vali Mustafa Koç, Cengiz Aytmatov’un Türk dünyasının ortak hafızasında güçlü bir yere sahip olduğunu vurguladı. Koç, Aytmatov’un eserlerinde birey ile toplum arasındaki bağın, değerler eğitiminin ve insanı ayakta tutan ahlaki çizginin öne çıktığını ifade etti. Vali Koç, konuşmasında öğrencileri okumaya, düşünmeye ve sorgulamaya çağırdı. Eğitimin yalnızca bilgi aktarmakla sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Koç, öz değerlerini koruyan, vatanına bağlı ve sorumluluk sahibi nesiller yetiştirmenin temel hedef olduğunu söyledi. Konuşmada, Türkiye Yüzyılı vurgusu da öne çıktı. Protokol bölümünün ardından Anadolu Mektebi tanıtım videosu gösterildi. Daha sonra öğrenciler panel oturumunda Cengiz Aytmatov’un eserlerinden çıkardıkları değerlendirmeleri paylaştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yayımladığı bilgilere göre panelde Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi, Giresun Sosyal Bilimler Lisesi ve Giresun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri söz aldı. Aynı program kapsamında ortaokul öğrencilerinin hazırladığı resim, kitap kapağı tasarımı ve afiş çalışmalarından oluşan sergi de katılımcılara sunuldu. Programın değerlendirme konuşmasını Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatem Türk yaptı. Etkinlik sonunda panelist öğrencilere ve danışman öğretmenlere katılım belgeleri verildi. Gün, hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

OSMAN AĞA 2 NİSAN’DA GİRESUN’DA ANILACAK Haber

OSMAN AĞA 2 NİSAN’DA GİRESUN’DA ANILACAK

OSMAN AĞA 2 NİSAN’DA GİRESUN’DA ANILACAK Milli Mücadele’nin simge isimlerinden Osman Ağa ile şehitler için 2 Nisan Perşembe günü meydan, kale ve üniversitede tören düzenlenecek. Program, anıta çelenk sunumundan anıt mezardaki duaya, akşam konserinden ertesi gün yapılacak panele kadar üç ayrı başlıkta ilerleyecek. Kurtuluş Savaşı’nın kahraman isimlerinden, Atatürk’ün Muhafız Birliği Komutanı Milis Piyade Yarbay ve 47. Giresun Gönüllü Alayı Komutanı Osman Ağa ile Milli Mücadele şehitleri, 2 Nisan 2026 Perşembe günü Giresun’da anılacak. Giresun’da gün boyu sürecek anma programı Osmanağa Meydanı, Giresun Kalesi ve Giresun Üniversitesi olmak üzere üç ayrı noktada gerçekleştirilecek. Törenler, sabah saatlerinde meydanda başlayacak, kalede devam edecek, akşam ise konser programıyla sürecek. Törenler Osmanağa Meydanı’nda başlayacak Anma programının ilk bölümü 2 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da Osmanağa Meydanı’nda yapılacak. Programda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve anıta çelenk sunumu yer alacak. Tören, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ile Tarihçi Dr. Levent Ünal’ın konuşmalarıyla devam edecek. Saat 11.00’de ise Giresun Kalesi’nde bulunan Osman Ağa Anıt Mezarı önünde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua yapılacak. Akşam konser, ertesi gün panel Anma programının akşam bölümünde saat 20.00’de Vahit Sütlaş Sahnesi’nde Giresun Şehit Aileleri Dayanışma Derneği tarafından Türk Müziği konseri düzenlenecek. Program 3 Nisan Cuma günü de devam edecek. Giresun Üniversitesi Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek panel saat 14.00’te başlayacak. “Milli Mücadelede Gazi Milis Yarbay Osmanağa ve Giresun Uşakları” başlıklı panelde Prof. Dr. Sezai Balcı, Dr. Levent Ünal ve Araştırmacı Yazar Veysel Usta konuşmacı olarak yer alacak.

GİRESUN, OSMAN AĞA VE MİLLİ MÜCADELE ŞEHİTLERİNİ 2 VE 3 NİSAN’DA ANACAK Haber

GİRESUN, OSMAN AĞA VE MİLLİ MÜCADELE ŞEHİTLERİNİ 2 VE 3 NİSAN’DA ANACAK

GİRESUN, OSMAN AĞA VE MİLLİ MÜCADELE ŞEHİTLERİNİ 2 VE 3 NİSAN’DA ANACAK Giresun, Milli Mücadele’nin simge isimlerinden Gazi Milis Yarbay Osman Ağa ile Milli Mücadele şehitlerini iki güne yayılan programla anacak. Osmanağa Meydanı’ndaki resmi törenle başlayacak anma, kalede dua, akşam konseri ve ertesi gün düzenlenecek panelle sürecek. Giresun, Milli Mücadele kahramanı Gazi Milis Yarbay Osman Ağa ve Milli Mücadele şehitleri için 2 ve 3 Nisan’da kapsamlı bir anma programı gerçekleştirecek. Giresun Belediyesi’nin hazırladığı program, resmi tören, anıt mezar ziyareti, Türk müziği konseri ve tarih panelini aynı çatı altında buluşturacak. Anma programı 2 Nisan 2026 Perşembe günü saat 10.00’da Osman Ağa Meydanı’nda başlayacak. Törende saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı okunacak ve anıta çelenk bırakılacak. Programın bu bölümünde Dr. Levent Ünal günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak. Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse de törende bir konuşma yaparak değerlendirmelerde bulunacak. Saat 11.00’de program Giresun Kalesi’ndeki anıt mezar önünde devam edecek. Bu bölümde Kur’an-ı Kerim tilaveti okunacak, ardından dua edilecek. Böylece anma, resmi törenden manevi atmosferi güçlendiren ikinci ayağıyla sürdürülecek. Aynı gün saat 20.00’de Vahit Sütlaş Sahnesi’nde Giresun Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Türk Müziği Konseri düzenlenecek. Anma programı 3 Nisan 2026 Cuma günü saat 14.00’te yapılacak panelle tamamlanacak. Giresun Üniversitesi Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’ndaki panelin başlığı “Milli Mücadelede Gazi Milis Yarbay Osman Ağa ve Giresun’un Rolü” olacak. Panelde Prof. Dr. Sezai Balcı, Dr. Levent Ünal, araştırmacı yazar Ayhan Yüksel ve araştırmacı yazar Veysel Usta konuşacak. Bu program, Giresun’un Osman Ağa’yı yalnızca tarih sayfalarında kalan bir isim olarak değil, kentin kimliğinde yaşamaya devam eden bir Milli Mücadele figürü olarak öne çıkardığını gösteriyor. Osmanağa Meydanı’ndaki resmi tören devlet ve şehir hafızasını, kalede yapılacak dua manevi bağları, akşam konseri toplumsal katılımı, ertesi günkü panel ise tarih bilincini aynı anma çerçevesinde birleştiriyor. Osman Ağa, Giresun’un Milli Mücadele dönemindeki en güçlü sembollerinden. Kentin resmi hafızasında Osman Ağa, 47. Gönüllü Alay’ın Milis Yarbayı, Atatürk’ün Muhafız Birliği Komutanı ve Giresun’un öne çıkan tarihi şahsiyetlerinden biri olarak yer alıyor. 1883’te Giresun’da doğan Osman Ağa, Balkan Harbi’ne gönüllü katıldı, savaşta yaralandı ve ardından “Topal” lakabıyla tanındı. Daha sonra Doğu Karadeniz’deki milli direnişin en etkili isimlerinden biri haline geldi ve Milli Mücadele sürecinde aktif rol üstlendi. Giresun Belediyesi 2024’te Osman Ağa’nın ölümünün 101. yılı, 2025’te ise 102. yılı için tören düzenledi. Bu tarihsel süreklilik, anmanın Osman Ağa’nın 2 Nisan 1923’teki ölüm yıldönümüne bağlandığını açıkça ortaya koyuyor. Giresun, 2 ve 3 Nisan’daki programla bir kez daha yalnızca bir tarihi şahsiyeti değil, Milli Mücadele’nin Karadeniz’deki direncini, fedakârlığını ve şehir hafızasını da anacak. Belediye Başkanı Fuat Köse imzasıyla yayımlanan davette, “Osman Ağa ve Milli Mücadele Şehitleri Anma Günü programlarına katılımlarınızdan onur duyarız” çağrısı yapıldı.

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ İSTİKLAL MARŞI’NI EN GÜZEL OKUMAK İÇİN YARIŞTI Haber

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ İSTİKLAL MARŞI’NI EN GÜZEL OKUMAK İÇİN YARIŞTI

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ İSTİKLAL MARŞI’NI EN GÜZEL OKUMAK İÇİN YARIŞTI Giresun İl Müftülüğü, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yılı dolayısıyla Kur’an kursu öğrencileri arasında “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal” temalı İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenledi. Yarışmada Çağlayan Cömert, Elif Zeren Sarıgül ve Züleyha Nefes kendi kategorilerinde birinci oldu. Giresun İl Müftülüğü, Kur’an kursu öğrencilerine yönelik İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması gerçekleştirdi. İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan yarışmada öğrenciler, hafızlık, 7-10 yaş ve 11-14 yaş kategorilerinde birincilik için sahneye çıktı. “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal” temasıyla düzenlenen yarışma, İstiklal Marşı ile Mehmet Akif Ersoy’un gençler tarafından daha iyi anlaşılmasını hedefledi. Yarışmada komisyon başkanlığını Giresun İl Müftü Yardımcısı Sibel Gül Ülker yaptı. Uzman Vaiz Zeynep Özdemir, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Aktaş ve Manevi Danışman Berat Yazıcı da jüri üyeleri arasında yer aldı. Komisyonun değerlendirmesi sonunda Çağlayan Cömert, Elif Zeren Sarıgül ve Züleyha Nefes kendi kategorilerinde birinciliği elde etti. Program sonunda tüm yarışmacılara ödül ve çeşitli hediyeler verildi. “Güçlü toplum, okuyan, dinleyen ve korkmayan gençlerin omuzlarında yükselir” Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, yarışmaya katılan öğrencileri, velileri ve Kur’an kursu öğreticilerini tebrik etti. Kılıçbay, gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Kılıçbay, “Kur’an’ın ‘Oku’ emriyle hayatı doğru anlamayı, Mevlana’nın ‘Dinle’ çağrısıyla insanı ve çevremizi hikmetle kavramayı, İstiklal Marşı’nın ‘Korkma’ hitabıyla da istikbalimizi cesaretle korumayı öğreten köklü bir medeniyetin mensuplarıyız. Bugün bu hakikatin yaşayan temsilcileri olarak yarışmaya katılan gençlerimiz, okuyan, dinleyen ve korkusuzca yürüyen bir nesil olarak medeniyetimizin ruhunu yarına taşıyacaktır” dedi. “İstiklal Marşı bir diriliş destanıdır” İl Müftü Yardımcısı Sibel Gül Ülker, milli ve manevi değerlerin genç yüreklerde güçlü biçimde yaşadığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ülker, İstiklal Marşı’nın yokluk ve imkânsızlıklar içinde yazılmış büyük bir miras olduğunu belirtti. Ülker, “İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, bu marşı kaleme alırken bir milletin imanını, azmini ve bağımsızlık aşkını mısralara dökmüştür. Bu yönüyle İstiklal Marşı, her birimizin yüreğinde daima canlı tutulması gereken büyük bir mirastır” ifadelerini kullandı. “İnanç varsa korku cesarete dönüşür” Yarışmada söz alan öğrencilerden Fatma Nur Kılıçbay da İstiklal Marşı’nın “Korkma” hitabının en zor zamanlarda bile umut verdiğini söyledi. Kılıçbay, inancın olduğu yerde korkunun cesarete dönüştüğünü ifade etti. Kılıçbay, “Peygamber Efendimiz’in hicret sırasında yol arkadaşı Hz. Ebubekir’e söylediği ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan ‘Üzülme, Allah bizimle beraberdir’ ayet-i kerimesi bize yalnız olmadığımızı hatırlatır. Allah’ın her zaman kullarıyla birlikte olduğunu bilen bir insan korkmaz, umudunu kaybetmez” dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.