Hava Durumu

#İstiklal Marşı

giresunsonhaber - İstiklal Marşı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İstiklal Marşı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

ALUCRA’DA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ DUALARLA VE YÜRÜYÜŞLE ANILDI Haber

ALUCRA’DA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ DUALARLA VE YÜRÜYÜŞLE ANILDI

ALUCRA’DA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ DUALARLA VE YÜRÜYÜŞLE ANILDI Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu, Sarıkamış Harekâtı’nın 111. yıl dönümünde vatan uğruna can veren şehitleri unutmadı. Bu anlamlı gün dolayısıyla düzenlenen programda üniversite öğrencileri, Türk bayrakları eşliğinde yüksekokul binasından Nurettin Canikli Meydanı’na vefa yürüyüşü gerçekleştirdi. Soğuk hava koşullarına rağmen yoğun katılımla gerçekleştirilen yürüyüşte öğrenciler, Sarıkamış’ta donarak şehit düşen Mehmetçikleri rahmet ve minnetle andı. Meydanda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Programda konuşan Emrah Azman, Sarıkamış’ta yaşananların bir milletin fedakârlık destanı olduğunu vurguladı. Azman, “1914 yılında Sarıkamış’ta vatan için can veren askerlerimizin yaşadıklarını birebir hissetmemiz mümkün değil. Ancak bu tür etkinliklerle tarihi hafızamızı diri tutmak ve o fedakârlığı anlamaya çalışmak hepimiz için büyük bir sorumluluktur” dedi. Mehmet Akif Sarı ise konuşmasında Sarıkamış’ın yalnızca bir askerî harekât olmadığını belirterek, “Bugün burada sadece bir anma yürüyüşü yapmak için değil, tarihin yükünü omuzlamış bir coğrafyanın hafızasını canlı tutmak için toplandık. Sarıkamış; karın, soğuğun ve şahadetin ötesinde, bir milletin geri adım atmama iradesinin adıdır” ifadelerini kullandı. Şehitlerin bıraktığı emanete sahip çıkmaya devam edeceklerini dile getiren Sarı, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Ne mutlu bu vatan için sessizce görev yapanlara, ne mutlu Alucra gibi tarihin yükünü onurla taşıyan yerlere.” Duygu dolu anların yaşandığı programa; Kaymakam Emrah Azman, MYO Müdürü Mehmet Akif Sarı, Mahmut Bingöl, ilçe protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

09:05'TE TÜRKİYE'NİN KALBİ DURDU Haber

09:05'TE TÜRKİYE'NİN KALBİ DURDU

09:05'TE TÜRKİYE'NİN KALBİ DURDU Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve baş mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 87. yıl dönümünde anıldı. Ülke genelinde, siren sesleriyle birlikte saatler 09:05'i vurduğunda, binlerce kişi Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Ülkenin dört bir yanındaki milyonlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve minnetle anarak duygusal anlar yaşadı. Trafikte bulunan bazı sürücüler kornalarını çalarak siren seslerine eşlik etti. Saygı duruşunda derin duygulara kapılan yurttaşlar, anlam dolu anlar yaşadılar. Giresun’da, anma töreni Valilik binasının önünde yapıldı. Anma programının ilk bölümü, saat 08.55'te Giresun Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunum töreni ile başladı. Saat 09.05'te sirenler eşliğinde gerçekleştirilen iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Valilik önündeki törene; Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletvekilleri Prof.Dr.Nazım Elmas ve Elvan Işık Gezmiş, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, il protokolü, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programının ikinci bölümü, saat 10.00'da Çotanak Konferans Salonu'nda icra edildi. Salon programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşması ile devam eden programda; Atatürk Konulu Sunum, Şiirlerin Okunması ve Ödül Töreni ile devam etti. Anma günü kapsamında TOBB Abacıbükü İlkokulu’nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Serdengeçti ile birlikte öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Etkinlikte “Doğayı korumak, vatanı korumaktır” anlayışıyla fidanlar toprakla buluşturuldu. Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, etkinlik sonrası yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Bugün, ebediyete irtihalinin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anarken; doğayı korumak vatanı korumaktır şiarından aldığımız ilhamla, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizle birlikte fidanları toprakla buluşturduk.” Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin de katıldığı törende, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk büyük bir saygıyla anıldı. Belediye Başkanı Fuat Köse: “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kere daha derinlemesine hissettik. Saygıyla, özlemle ve minnetle açtığı yolda ve gösterdiği hedefe doğru yürümeye devam edeceğiz” dedi. Atatürk Meydanı’nda, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından da anma etkinlikleri düzenlendi. Toplanan kalabalık, sirenlerin çalması ile birlikte saygı duruşunda bulundu. ADD Giresun Şubesi’nin organize ettiği özel platformda, insanlar fotoğraf çektirerek Atatürk’e olan bağlılıklarını sergiledi.

Devlet erkanı Anıtkabir'de Ata'nın huzurunda Haber

Devlet erkanı Anıtkabir'de Ata'nın huzurunda

Türkiye'nin dört bir yanında her yaştan insan 10 Kasım'ın hüznünü paylaşırken, binlerce kişi Atatürk'ü saygı, sevgi ve özlemle anıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile devlet yetkilileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak üzere Anıtkabir'de buluştu. ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 87. yılı sebebiyle Anıtkabir'de düzenlenen törene katılım sağladı. Anıtkabir'deki anma töreni, protokolün Aslanlı Yol'dan yürümesi ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerle hazırlanan ay yıldız motifli çelengi Atatürk'ün mozolesine takdim etti. Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te kısa bir saygı duruşu gerçekleştirildi ve sonrasında İstiklal Marşı okundu. Anıtkabir Ziyareti https://t.co/suFgHgyiGn — Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) November 10, 2025 Saygı duruşu esnasında Türk bayrağı yarıya indirildi. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet yetkilileri, Misak-ı Millî Kulesi'ne geçti. Törenin bitiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir özel defterini imzaladı. "EN BÜYÜK ESERİM DEDİĞİNİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIKIYOR, YENİ ESERLERLE NAKIŞ NAKIŞ İŞLEMEYE DEVAM EDİYORUZ" Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şu ifadeleri yazdı: "Aziz Atatürk, en büyük eserim dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti'ni tutkuyla sahipleniyor ve ülkemizin her köşesini yeni projelerle işlemeye devam ediyoruz. Ülke içinde huzurlu ve istikrarlı, uluslararası arenada saygın ve zaferlerle dolu bir Türkiye için gece gündüz çalışmayı sürdürüyoruz. Güvenilir ve deneyimli kadroların liderliğinde, Türkiye küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ruhun şad olsun" ifadelerine yer verdi.

Milli matemin 87. yılına İstanbul'da çok yönlü hazırlık Haber

Milli matemin 87. yılına İstanbul'da çok yönlü hazırlık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 87. yıl dönümünde şehir genelinde düzenleyeceği kapsamlı etkinliklerle anacak. İSTANBUL (İGFA) - İBB Şehir Tiyatroları, 10 Kasım’a özel “Merhaba Çocuk” adlı oyunu sahneliyor. İstanbul’un çeşitli noktalarındaki Kent Lokantaları, her yıl olduğu gibi bu 10 Kasım’da da özel menüsüyle vatandaşları karşılayacak. Atatürk'ün en sevdiği yemekler olan "kuru fasulye, pilav ve hoşaf" menüsü, tüm Kent Lokantalarında sunulacak. BEZMİ ALEM VALİDE SULTAN CAMİİ’NDE MEVLİD VE LOKMA DAĞITIMI Dolmabahçe Beyoğlu'ndaki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nde 10 Kasım günü 12.55–13.30 saatleri arasında mevlid okutulacak. Programa katılanlara lokma ikram edilecek. Kültür A.Ş. tarafından işletilen İstanbul Kitapçısı, 10–16 Kasım tarihleri arasında özel olarak seçilmiş Atatürk temalı kitaplarda %20 indirim uygulayacak. Atatürk’ün fikir dünyasını ve Cumhuriyet’in değerlerini tekrar hatırlatmayı amaçlayan kampanya, İstanbul Kitapçısı şubelerinin tamamında geçerli olacak. İETT’DEN ANLAMLI ANMA İETT, 10 Kasım günü şehir genelinde anlamlı uygulamalara imza atacak. Metrobüs ve otobüslerde "10 Kasım ve Atatürk’ü Anma" konseptli düzenlemeler yer alacak, nostaljik tramvaylarda Atatürk'ün sevdiği melodiler çalınacak. Ayrıca dijital ekranlarda günün anlam ve önemine dair mesajlar yer alacak. Metro İstanbul, M8 Bostancı–Parseller Hattı Kozyatağı İstasyonu’ndaki sanatçı Murat Daşkın’ın “Cumhuriyetin Gözleri” adlı çalışmasının bulunduğu bölgeyi bu sene de anma alanı olarak düzenledi. 10 Kasım sabahı saat 09.05’te Metro İstanbul yönetimi, çalışanları ve yolcularla birlikte saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Tüm metro istasyonlarında gün boyunca 10 Kasım’a özel anonslar yapılacak. ŞEHİR HATLARI’NDAN DENİZDE ANMA PROGRAMI Şehir Hatları A.Ş., gemilere ve iskelelere bayrak asacak. Vapur müzisyenleri, gün boyunca Atatürk’ün sevdiği melodileri seslendirecek. Yolcular böylelikle deniz yolculuklarını Atatürk’e saygı duyarak geçirecekler. Ağaç ve Peyzaj A.Ş., 10 Kasım için özel etkinliklerle Atatürk’ün hatırasını yaşatacak. Alibeyköy, Sarıyer ve Ataşehir Bahçe Marketlerde Atatürk’ün görseliyle oluşturulan fotoğraf alanları, ziyaretçilere hatıra fotoğrafları sunacak. Ayrıca Mobil ve Yerinde Bilgilendirme Şefliği, vatandaşların katılımıyla özel etkinlikler gerçekleştirecek. Pendik Meydanı, Güngören Kale Center AVM önü ve Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda Atatürk portresi etrafında yapraklar ve el yapımı kâğıtlarla dekore edilmiş anma alanları oluşturulacak. Beşiktaş Çözüm Noktası’nda 10 Kasım saat 17.30’da başlayacak etkinlikte, vatandaşlar Atatürk anısına mumlar hazırlayacak. Saat 18.30'da hazırlanan mumlar Atatürk portresi önüne konularak yakılacak. Alanda ayrıca vatandaşa duygu ve düşüncelerini paylaşabilecekleri bir anı defteri sunulacak.

“Mustafa Kemal” ile 81 İldeki Sinema Salonlarında İstiklal Marşı Yankılandı Haber

“Mustafa Kemal” ile 81 İldeki Sinema Salonlarında İstiklal Marşı Yankılandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlik dönemlerini ele alan “Mustafa Kemal” animasyon filmi, izleyicilerine etkileyici bir deneyim sunmaya devam ediyor. Film gösterimleri 81 ilde duygusal anlara sahne olurken, izleyiciler sinema salonlarında İstiklal Marşı’nı okudu. “Mustafa Kemal”, TME Films dağıtımı ile 10 Ekim 2025 tarihinde sinemaseverlerle buluştu. Türkiye’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını konu edinen ve büyük beğeni kazanan "Mustafa Kemal" filminin gösterimleri sürerken, filmin sonunda yer alan İstiklal Marşı sahnesi, Türkiye’nin dört bir yanında duygusal anlara neden oldu. Filmi izlemek için sinemalara akın eden öğrenciler, marş başladığında ayağa kalkarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı büyük bir coşkuyla okudu. Sinema salonlarını dolduran bu milli heyecan, öğretmenler ve veliler tarafından da büyük takdirle karşılandı. 10 Kasım haftasında bu coşkunun daha da artması, salonların Atatürk’e duyulan sevgi ve minnetle dolması bekleniyor. Filmin konusu Yavuz, Mine ve Nihat'ın uluslararası teknoloji yarışmasında geliştirdikleri "Miniya" adlı robotla Türkiye'yi temsil etmesiyle şekillenen filmin konusu şöyle: "Ancak dışarıdan yapılan bir müdahale sonucu kontrolden çıkan Miniya, kendine bir robot ordusu kurup Yavuz ve arkadaşlarının peşine düşer. Robotlardan kaçmak ve onlarla mücadele etmek için bir lidere ihtiyaç duyan ekip, zaman makinesiyle geçmişe giderek Mustafa Kemal'in Selanik Askeri Rüştiyesinden Trablusgarp Savaşı'na uzanan yolculuğuna tanıklık eder. Ondan ilham alarak liderlik yeteneklerini geliştiren Yavuz ve arkadaşları, kendi zamanlarına dönerek robot ordusuna karşı büyük bir mücadeleyi başlatır." Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin kazanımlarını yansıtıyor Pedagojik açıdan zengin bir içerik sunan ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin temel kazanımlarını yansıtan filmin yönetmenliğini H. Orkun Eser üstlenirken, senaryosunu Ali Hakan Kaya ve Sinem Doğangönül yazdı. 75 dakikalık 3D animasyon filmde, prodüksiyon süreci en yeni yapay zekâ araçlarıyla desteklendi. Seri kapsamında, Atatürk’ün yetişkin dönemlerini anlatan “Mustafa Kemal Atatürk” filmi 3 Kasım 2028 tarihinde; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” filmi ise 1 Kasım 2030 tarihinde vizyona girecek. Serinin ilk filmi büyük ilgi görmüştü Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu anlatan dört filmlik animasyon serisinin ilk bölümü olan ‘Mustafa’ filmiyle çocuklar, Atatürk’ü ilk kez animasyon yoluyla izleme şansı yakalamış ve film büyük yankı uyandırmıştı.

Giresun'da Cumhuriyetin 102. Yaşı Büyük Coşkuyla Kutlandı Haber

Giresun'da Cumhuriyetin 102. Yaşı Büyük Coşkuyla Kutlandı

Giresun'da Cumhuriyetin 102. Yaşı Büyük Coşkuyla Kutlandı 29.10.2025 Ülkemizin Cumhuriyetle olan bağını güçlendirdiği 102. yıl kutlamaları, Giresun’da büyük bir heyecan ve gururla gerçekleşti. Etkinlikler, sabah saatlerinde Valilik binasında düzenlenen Tebrik Töreni ile başlatıldı. Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, kamu kurumları, özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları liderleri, askeri personel ve vatandaşların tebriklerini kabul ederek etkinliklere start verdi. 19 Eylül Kapalı Spor Salonu'ndaki devam programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu ve halk oyunları ile spor gösterileri izleyenlerden yoğun ilgi topladı. Program boyunca yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti tarafından takdim edildi. Tören geçidinde Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet güçleri, jandarma, gaziler ve öğrenciler protokolü selamlayarak yerlerini aldı. Vali Serdengeçti, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "Cumhuriyet, yalnızca miras aldığımız bir değer değil, geleceği şekillendiren bir kararlılığın timsalidir." diyerek vatandaşların bayramını kutladı. Törenin ardından, Vali Serdengeçti, protokol sırasında dengesini kaybederek düşen öğrenci Mustafa Sıbıç’ı, Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, Cumhuriyet kutlamalarının sağlık ve güven içerisinde devam etmesi dileğinde bulundu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.