Hava Durumu

#İstanbul Tersanesi

giresunsonhaber - İstanbul Tersanesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İstanbul Tersanesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mavi Vatan'da güçlenen donanma! Haber

Mavi Vatan'da güçlenen donanma!

İstanbul Tersanesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törende, Türk Deniz Kuvvetleri filosuna yeni gemiler eklendi. Pakistan'a ihraç edilen PNS Hayber teslim edildi ve başka gemiler için takvim açıklandı. TCG Hızır Reis denizaltısı ile C-159 gemisi de hizmete girdi. İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda düzenlenen "Deniz Platformlarının Hizmete Giriş, Bayrak Çekme ve İlk Sac Kesim Töreni"nde Türk savunma sanayii önemli bir aşamayı daha geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, birçok önemli deniz platformu Türk Deniz Kuvvetleri envanterine dahil edildi, ihracat gemileri teslim edildi ve yeni projeler başlatıldı. Törende gemilere bayrak çekildi ve sac kesimleri yapıldı. https://twitter.com/RTErdogan/status/2002347581993578872 2018 yılında Pakistan ile imzalanan 4 adet MİLGEM gemisi inşa sözleşmesine istinaden son durumu paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Pakistan Deniz Kuvvetleri için Eylül 2018'de imzalanan sözleşmeye göre ilk gemi PNS Babür’ün 24 Mayıs 2024'te teslim edildiğini ve bugün PNS Hayber’in teslimatının başarıyla tamamlandığını açıkladı. Projeyle ilgili takvimi de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Projenin üçüncü ve dördüncü gemileri Karaçi Tersanesi’nde inşa halinde. Üçüncü gemi PNS Bedir’in Haziran 2026 sonunda, dördüncü gemi PNS Tarık’ın ise 2027'nin ilk çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. Kardeş Pakistan donanmasının bu gemilerden en iyi şekilde faydalanmasını temenni ediyorum.” dedi. Erdoğan, Türkiye ile Pakistan arasındaki tarihi dostluğa da dikkat çekerek, “Ortak tarihimizin derinliklerinden gelen ve tarih boyunca sınanarak gücünü artıran Türkiye–Pakistan dostluğu, kıyamete kadar devam edecek ve daha da güçlenecektir.” şeklinde konuştu. TCG HIZIR REİS VE C-159 GÖREVE BAŞLADI Türk Deniz Kuvvetleri filosuna katılan yeni platformlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünün alın teri ve yerli mühendisliğin ürünü olan platformların denize indirildiğini ve bayraklarının çekildiğini belirtti. Havadan bağımsız tahrik sistemi ve gelişmiş sonar yetenekleriyle donatılan TCG Hızır Reis denizaltısının hizmete başladığını duyurdu. Ayrıca, Erdoğan yeni tip çıkarma gemisi C-159’un da hizmete alındığını, bu platformun hem askeri operasyonlarda hem de barış dönemindeki insani yardım faaliyetlerinde kullanılacağını ifade etti.

Yerli ve milli silah sistemleri envanterde...Yeni gemilere tören düzenlenecek Haber

Yerli ve milli silah sistemleri envanterde...Yeni gemilere tören düzenlenecek

Kara, deniz ve hava platformlarında yerli ve millî sistemlerin envantere girdiği Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı. Yeni gemi projeleri için ise 20 Aralık’ta bir tören yapılacak. ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı, yerli ve millî savunma sanayisinde önemli gelişmeler kaydedildiğini duyurdu. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine dahil edilen sistemleri şu şekilde açıkladı: Lazer Arayıcı Başlıklı Uzun Menzilli Tanksavar (L-UMTAS) füze, Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (HİSAR-O), KARAOK Tanksavar Silah Sistemi, Modernize edilen M60T tankı, Bayraktar TB-3 SİHA. https://twitter.com/tcsavunma/status/2001584230975877352 Bunun yanı sıra, Genel Maksat Helikopteri projesi dahilinde 7’nci T-70 helikopterinin 23 Aralık’ta Hava Kuvvetleri envanterine katılacağı belirtildi. Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi tarafından çeşitli silah ve mühimmatların teslimatı yapılırken, Savunma Sanayii Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Türkiye’nin ilk piyade tipi Modern Makineli Tüfeği (MMT) başarıyla kalifiye edildi. Şirket, “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” çerçevesinde düzenlenen savunma sanayisi sergisinde öğrencilerle buluşarak yerli silah sistemlerini tanıttı. Denizcilik alanında ise Pakistan MİLGEM Projesi’nin 2’nci gemisi Khaibar’ın Pakistan Deniz Kuvvetlerine, Açık Deniz ve Karakol Gemisi Projesi kapsamında Akhisar’ın Romanya’ya teslim edildiği, bunun yanı sıra Koçhisar’a bayrak çekilmesi, Hızırreis denizaltısı, Ç-159 çıkarma gemisi ve ULAQ insansız deniz aracının hizmete girişi sağlandığı bildirildi. Bakanlık, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi çerçevesinde inşa edilecek 7’nci geminin sac kesimi töreninin 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla İstanbul Tersanesi’nde gerçekleştirileceğini duyurdu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.