Hava Durumu

TEKNOFEST 2025’te Dereceye Giren Giresun Üniversitesi

TEKNOFEST 2025 yarışmalarında Giresun Üniversitesi, SmartBee takımıyla Afet Yönetimi'nde Türkiye birincisi, GRSN-28 HydroNaval takımıyla Nükleer Reaktör Tasarımı'nda Türkiye ikincisi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2025 22:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2025 22:18
Kaynak: Giresun Üniversitesi
TEKNOFEST 2025’te Dereceye Giren Giresun Üniversitesi

TEKNOFEST YARIŞMALARINDA GİRESUN ÜNİVERSİTESİ

Tarihi Rektörlük Binasında Basın Toplantısı...

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, 25 Eylül 2025 Perşembe günü saat 13:00'te Kale Mahallesindeki tarihi Rektörlük Binası'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, İstanbul'da gerçekleştirilen TEKNOFEST yarışmalarında Giresun Üniversitesi'ni temsil ederek dereceler elde eden ve çeşitli ödüller kazanan ekipler basın mensuplarına tanıtıldı.

Bu yarışmalarda; Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Anıl Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Atasoy’un danışmanlığında öğrencilerimiz Sefa Kurtoğlu, Necip Ulutaş, Beyza Ceylan, Hatice Ece Kırk, Ege Aydoğan, Hamza Hasanoğulları, Tuncay Arslan, Yunus Çelik'ten oluşan “SmartBee” takımı, geliştirdiği drone projesiyle İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nın Afet Yönetimi Kategorisinde birinci oldu.

Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayhan Kara, Doç. Dr. Faruk Güner ve doktora öğrencisi Emil Mammamzada tarafından oluşturulan "GRSN-28 HydroNaval" takımı, TEKNOFEST'in prestijli yarışmalarından biri olan Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması'nın Kavramsal Nükleer Reaktör Tasarımı kategorisinde ikinci sırayı aldı.

Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yasin Söğüt, Teknofest Mavi Vatan Festivali bünyesinde gerçekleştirilen Makale Yarışması Lisansüstü Kategorisi'nde birincilik ödülüne layık görüldü.

Basın toplantısının ikinci bölümünde, Giresun Üniversitesi'nin 2025 yılındaki akademik başarılara ilişkin uluslararası değerlendirme kuruluşlarının açıklamış olduğu başarı sıralamaları ile ilgili bir sunum yapıldı.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Eren Baş tarafından gerçekleştirilen bu sunumda, "Dünyanın en etkili bilim adamları" arasına giren 9 öğretim üyesinin isimleri de basınla paylaşıldı.

Toplantının son kısmında, Giresun Üniversitesi çatısı altında kurulan Teknopark'ın 2025 yılı faaliyetleri ve 2026 yılına yönelik hedefleri hakkında, Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Anıl Kaya tarafından bilgilendirme yapıldı.

Aynı zamanda Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Güven Özdem, Prof. Dr. Hüseyin Şahin ve Prof. Dr. Emel Uzunoğlu da basın toplantısına katıldı.

Vali Serdengeçti, TEKNOFEST 2025’te Dereceye Giren Giresun Üniversitesi Heyetini Kabul Etti

Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2025'te büyük başarılar elde eden Giresun Üniversitesi (GRÜ) öğrencileri ve akademisyenleri, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti tarafından kabul edildi.

Kabul sonrasında bir açıklama yapan Vali Serdengeçti, "Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can ile birlikte Giresun Üniversitemizin TEKNOFEST 2025’teki başarılarını tebrik ettik.

SMART BEE takımı – İnsanlık Yararına Teknolojiler kategorisinde Türkiye birinciliği, ‘Mavi Vatan’ makalesiyle Lisansüstü Makale Yarışması'nda Türkiye birinciliği, GRSN-28 HydroNAval – Nükleer Teknoloji ve Tasarım Yarışması'nın Kavramsal Tasarım kategorisinde Türkiye ikinciliği kazandılar. Öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi gönülden kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Giresun Üniversitesi’nin TEKNOFEST Başarıları

SmartBee Takımı, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Anıl Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Atasoy danışmanlığında; öğrenciler Sefa Kurtoğlu, Necip Ulutaş, Beyza Ceylan, Hatice Ece Kırk, Ege Aydoğan, Hamza Hasanoğulları, Tuncay Arslan ve Yunus Çelik’ten oluşan ekibin geliştirdiği drone projesi ile İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nın Afet Yönetimi Kategorisi’nde Türkiye birinciliğini elde etti.

GRSN-28 HydroNaval Takımı, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayhan Kara ve Doç. Dr. Faruk Güner ile doktora öğrencisi Emil Mammamzada tarafından kurulan ekip, TEKNOFEST’in önemli yarışmalarından biri olan Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması'nın Kavramsal Nükleer Reaktör Tasarımı kategorisinde Türkiye ikinciliğini aldı.

Tirebolu İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yasin Söğüt, Teknofest kapsamında düzenlenen Mavi Vatan Makale Yarışması'nın Lisansüstü Kategorisi’nde birincilik kazanarak üniversiteye yeni bir gurur yaşattı.

Giresun Üniversitesi'nin TEKNOFEST 2025'te elde ettiği bu dereceler, üniversitenin hem akademisyenlerinin hem de öğrencilerinin bilim ve teknoloji alanındaki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Giresun Üniversitesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.