Ordu Korgan Barajı'nda su tutumuna başlandı

Ordu'da Korgan Barajı su tutmaya başladı. 300 milyon TL maliyetli baraj, ilçenin 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca orman yangınları ve turizm için de kullanılacak. Başkan Güler, barajın stratejik önemini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2025 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2025 11:58

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, inşaatı tamamlanan Korgan Barajı’nın su tutmaya başladığını duyurdu. İlçe merkezi ve çevre mahallelerin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan baraj, aynı zamanda olası orman yangınlarında su kaynağı olarak da değerlendirilmek üzere tasarlandı.

ORDU (İGFA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) tarafından finanse edilen ve 300 milyon liraya mal olan Korgan Barajı, 1 milyon 800 bin metreküp su kapasitesi ile 2070 yılına kadar ilçenin içme suyu ihtiyacını garanti altına alıyor.

BAŞKAN GÜLER: “KORGAN BARAJI SADECE İÇME SUYU DEĞİL, TURİZM VE YANGINLA MÜCADELEDE DE KRİTİK BİR GÖREV ÜSTLENECEK”

Ordu’nun 19 ilçesinde gölet ve baraj projelerinin sürdüğünü belirten Başkan Güler, yapılan yatırımların salt içme suyu teminini aşarak, aynı zamanda kuraklık ve iklim değişikliği ile mücadelede de önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekti.

Başkan Güler açıklamalarında şunları dile getirdi:

“41 metre yüksekliğindeki Korgan Barajımızda su tutma işlemine başladık. Finansmanı Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan projeyi DSİ gerçekleştirdi. Ayrıca Kumru ve Çaybaşı ilçelerinde de baraj projelerimizi tamamladık, gölet çalışmaları devam etmekte. Hedefimiz, öz kaynaklarıyla yetinebilen ilçeler oluşturmak. Su bizim için stratejik bir öneme sahip. Bu baraj, yalnızca içme suyu sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda turizme de büyük katkı sunacak. Aynı şekilde, şehrimizin en az 50 yıllık su ihtiyacı bu projeyle teminat altına alınmış olacak.”