Görele'de Çocuk Kütüphanesi hizmete açıldı

Giresun Görele'de İlçe Müftülüğü tarafından "Cami Temelli Çocuk Gelişim Akademisi" projesi kapsamında Çocuk Kütüphanesi açıldı. Törende İl Müftüsü Kılıçbay, kütüphanenin değer temelli eğitime katkısına vurgu yaptı. Proje, çocuklara dini ve ahlaki eğitim sunacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2025 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2025 10:20

Görele'de Çocuk Kütüphanesi kapılarını açtı

Giresun Görele Müftülüğü, çocukların dini ve ahlaki gelişimlerine destek amacıyla Çocuk Kütüphanesi'ni açtı. Görele Müftülüğü'nün öncülüğünde hayata geçirilen "Cami Temelli Çocuk Gelişim Akademisi" projesi kapsamında kurulan Çocuk Kütüphanesi, resmen hizmet vermeye başladı. Yeşiltepe Camii'nin içinde yer alan kütüphane için bir "Açılış Töreni" gerçekleştirildi.

Görele Müftü Vekili Yunus Emre Haşıl, törendeki konuşmasında projenin ilçede din hizmetleriyle eğitimin entegre edilmesi yönünde atılan önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay ise, projenin farklılığını ve önemini anlatarak emeği geçen herkesi kutladı.

"Erken adımlar hayatı şekillendirir"

İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, çocukluk ve gençlik dönemlerinin insan kişiliğinin ve değerlerinin şekillendiği en önemli süreç olduğunu vurgulayarak, "Çocukluk ve gençlik, bireyin karakterinin, ahlaki ve manevi değerlerinin temellerinin atıldığı, oldukça önemli ve yön verici bir süreçtir. Bu dönemde edinilen olumlu alışkanlıklar, bireyin kişisel gelişimine katkı sağlar ve ömür boyu devam edecek bir disiplin kazandırır." dedi.

"Kütüphaneler, değer odaklı eğitimin temelidir"

İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, çocukların eğitim süreçlerinin desteklenmesinin önemini şu sözlerle dile getirdi: "Açılışını yaptığımız bu kütüphane, çocuklarımızın camiyle güçlü bir bağ kuracağı, değer odaklı bir eğitim alacağı özel bir alandır.

Burada bulunan kitaplar, milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak ve çocuklarımızın zihinsel ve ahlaki gelişimini desteklemek için özenle seçilmiştir. Kütüphanemiz, aynı zamanda okuyan, düşünen ve sorgulayan bir jenerasyonun yetişmesine katkı sağlayacaktır.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için atılan her adım çok değerlidir. Bu kütüphane sayesinde çocuklarımız camiyle, kitapla ve bilimle buluşacaktır. Yüce Rabbim, bu kütüphanenin hayırlara vesile olmasını, buradan faydalanacak evlatlarımızın bilimle, erdemle ve iyi ahlakla kuşanmış bireyler olarak yetişmesini nasip etsin."

- "Proje, çocukların gelişimine katkı sunacak"

Proje koordinatörü Vaiz Gülizar Albayrak ise, "Cami Temelli Çocuk Gelişim Akademisi" hakkında bilgi vererek, "7 yaş ve üzeri çocuklara yönelik birçok atölye çalışması gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Çocuklara okul saatleri dışında cami ortamında değerler eğitimi ile din ve ahlak bilgisi alanında katkı sağlayacağız. Çocuklar, kütüphanemizde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından çıkan birbirinden kıymetli çocuk kitaplarından faydalanabilecekler." dedi.

Açılışın ardından İl Müftüsü Kılıçbay, kütüphaneyi gezerek öğrencilerle sohbet etti.