Anıtkabir’e 10 Kasım’da ziyaret rekoru... 1 milyon 219 bin 148 kişi

Milli Savunma Bakanlığı, Atatürk'ün ölüm yıldönümünde Anıtkabir'i 1.2 milyon kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. Ziyaretçi ve geleme olanlara teşekkür edilerek, bu ilginin Atatürk'e olan bağlılığı yansıttığı belirtildi. 10 Kasım'da anıldığı ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2025 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2025 14:36

Milli Savunma Bakanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 87. yıl dönümünde Anıtkabir'i 1 milyon 219 bin 148 kişinin ziyaret ettiğini bildirdi. Bakanlık, yoğunluktan dolayı ziyaret edemeyen vatandaşlara da ayrıca teşekkürlerini sundu.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'ne ilişkin paylaştığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle andığını belirtti.

Bakanlıktan gelen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Cumhuriyetimizin kurucusu, Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 87. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyor, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla Anıtkabir'e ziyaret akını yapan ve rekor kıran 1 milyon 219 bin 148 ziyaretçimize ve yoğunluk sebebiyle ziyarete gelemeyen vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1988898401891610783

Anıtkabir'e gösterilen yoğun ilgi, Türk milletinin Atatürk'e duyduğu sevgi, saygı ve bağlılığının ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesi olarak vurgulandı.