“EMEKLİLER VEFAT ETTİ” MESAJIYLA LOKMA DAĞITILDI

Birleşik Emekliler Sendikası (BES) Giresun Şubesi, emekli maaş zamlarının yetersizliğini protesto için lokma dağıtıp açıklama yaptı. Geçim sıkıntısına dikkat çekilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde de eylem planladıkları belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2026 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2026 17:20

BES’TEN DİKKAT ÇEKEN PROTESTO:

“EMEKLİLER VEFAT ETTİ” MESAJIYLA LOKMA DAĞITILDI

Birleşik Emekliler Sendikası (BES) Giresun Şubesi, emeklilerin ekonomik koşullarına dikkat çekmek amacıyla Hacımiktat Camisi önünde halka lokma dağıttı. Etkinlik, son dönemde emekli maaşlarına yapılan zamların yetersizliğine yönelik sembolik bir protesto niteliği taşıdı.

Etkinlik sırasında açıklamalarda bulunan BES Giresun Şube Başkanı Birol Bayraktar, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına vurgu yaparak, yapılan artışların hayat pahalılığı karşısında anlamını yitirdiğini ifade etti. Bayraktar, emeklilerin mevcut ekonomik koşullar altında adeta “yok sayıldığını” belirterek, bu durumu kamuoyunun dikkatine sunmak için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Bayraktar, sendika olarak emeklilerin sorunlarını görünür kılmayı amaçladıklarını, bu kapsamda ilerleyen süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde de benzer bir etkinlik düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Ayrıca emeklilerin yaşadığı sosyal ve ekonomik kayıplara dikkat çekmek amacıyla mevlit okutmayı da gündemlerine aldıklarını sözlerine ekledi.

BES Giresun Şubesi’nin düzenlediği bu sembolik etkinlik, emeklilerin artan yaşam maliyetleri karşısında yaşadığı zorlukları bir kez daha kamuoyunun gündemine taşıdı.