
MERİÇ DEDE GİRESUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA ATANDI
Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun 10 Eylül 2026 tarihli kararıyla Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı. Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz ise Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına görevlendirildi.
HSK Birinci Dairesi, 10 Eylül’de üye tam sayısıyla gerçekleştirdiği toplantıda bazı adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcılarının naklen atamalarını görüştü. 1697 sayılı karar kapsamında gerçekleştirilen atamalar oybirliğiyle kabul edildi.
Kararla birlikte Meriç Dede Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına gelirken, Zeynel Abidin Akkiraz Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına atandı. Aynı kararname kapsamında Giresun Hâkimi Elif Aliyazıcıoğlu Akkiraz da Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine getirildi.
Meriç Dede, daha önce Bismil ve Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinin ardından 2024 yılı yaz kararnamesiyle Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığına atanmıştı.