
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ VE JAPONYA BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN
GİRESUN BELEDİYESİ’NE ARAÇ HİBESİ
Giresun Belediyesi’nin araç filosuna yeni bir katkı daha sağlandı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) aracılığıyla bir vidanjör ve Japonya Başkonsolosluğu'nun hibe ettiği bir arama kurtarma aracı Giresun Belediyesi’ne teslim edildi. TBB’nin düzenlediği yerel yönetimleri destekleme programı kapsamında Giresun Belediyesi’ne ulaştırılan vidanjör, şehirdeki altyapı ve çevre konularında önemli görevler üstlenecek. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün kullanacağı 2025 model Otokar Atlas marka vidanjör, piyasa değeri 9 milyon TL’dir.
Giresun Arama Kurtarma Aracı Sağlanması Projesi çerçevesinde Japonya ile Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliğinin bir simgesi olarak Japonya Başkonsolosluğu’nun hibe ettiği arama kurtarma aracı, olası afet ve acil durumlar için hizmet verecek. Bu araç, özellikle afet riskli bölgelerde hızlı müdahale kapasitesini artmayı amaçlamaktadır. 2025 model Toyota markalı arama kurtarma aracının yaklaşık değeri 5 milyon TL olarak hesaplanmıştır.
Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen araç tanıtım töreninde konuşan Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, bu hibelerin şehir sakinleri için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. “Türkiye Belediyeler Birliği’ne ve Japonya Başkonsolosluğu’na teşekkürlerimizi iletiyoruz. Siyah plakalar Giresun Belediyesi’ne çok yakıştı. Bu tür destekler belediyemizin hizmet kalitesini ve afetlere yanıt verme kapasitesini büyük ölçüde artıracaktır. Hibe ve kendi kaynaklarımızla temin ettiğimiz araçlarla araç parkımızı daha da genişletiyoruz” şeklinde konuştu.