GİRESUN’DA KAHVERENGİ KOKARCAYA KARŞI KIŞLAK ÖNCESİ İLAÇLAMA BAŞLADI

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 10 Eylül 2026'da kahverengi kokarca zararlısına karşı ilaçlama çalışması başlattı. İlk uygulama Bayazıt Köyü'nde, İŞKUR ekipleriyle kışlak alanları ve yapıların dış cephelerinde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2026 21:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2026 21:27
https://www.giresunsonhaber.com

GİRESUN’DA KAHVERENGİ KOKARCAYA KARŞI KIŞLAK ÖNCESİ İLAÇLAMA BAŞLADI

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sıcaklıkların düşmesiyle birlikte kışlak alanlarına yönelmeye başlayan kahverengi kokarca zararlısına karşı saha mücadelesini başlattı. İlk uygulamalardan biri Merkez Bayazıt Köyü’nde gerçekleştirildi.

10 Eylül 2026 tarihinde Bayazıt Köyü’nde yapılan çalışmada, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ile muhtarlık gözetiminde ilaçlama gerçekleştirildi. Uygulamada, Toplum Yararına Program kapsamında İŞKUR tarafından istihdam edilen ekipler görev aldı.

İlaçlama kapsamında kahverengi kokarcanın kışlayabileceği alanların girişleri, evlerin dış cepheleri, serentiler, depolar ve benzeri yapıların dış bölümleri ruhsatlı biyosidal ürünlerle ilaçlandı.