GİRESUN’DA ARICILIK DESTEĞİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Giresun'da 2026 yılı arılı kovan desteklemesi başvuruları 7 Eylül-30 Ekim 2026 tarihleri arasında alınacak. Tespit işlemleri 31 Ekim'e kadar tamamlanacak. İl genelinde modernizasyon çalışmalarıyla verimliliğin artırılması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2026 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2026 21:39
https://www.giresunsonhaber.com

GİRESUN’DA ARICILIK DESTEĞİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Giresun’da 2026 yılı arılı kovan desteklemesi için başvuru süreci başladı. Arıcılar 30 Ekim’e kadar başvurularını yapabilecek, destek kapsamına alınacak arılı kovanların tespit işlemleri ise 31 Ekim 2026’ya kadar tamamlanacak.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün duyurusuna göre başvurular 7 Eylül-30 Ekim 2026 tarihleri arasında alınacak. Birlik üyesi arıcılar bağlı oldukları birliğe, birlik üyesi olmayan yetiştiriciler ise İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru dilekçelerini verecek. Arılı kovanların da Arıcılık Yönetmeliği kapsamında 31 Ekim’e kadar tespit ettirilmesi gerekiyor.

GİRESUN’DA 100 BİNİ AŞKIN ARILI KOVAN

Arıcılık Giresun’da destekleme kapsamı geniş bir tarımsal faaliyet konumunda. 2024 yılı destekleme sonuçlarına göre il genelinde 1.427 arıcıya, 102 bin 722 arılı kovan için toplam 11 milyon 391 bin 858 lira ödeme yapıldı. İl Müdürlüğü ayrıca Ağustos 2026’da DOKAP destekli “Arıcılığın Desteklenmesi ve Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği ile Bulancak ve Şebinkarahisar Bal Üreticileri Birliği üyesi 100 üreticiye 2 bin modern strafor kovan dağıttı. Proje yüzde 70 hibe, yüzde 30 üretici katkısıyla gerçekleştirildi.

Modern kovan projesiyle arı kolonilerinin kış şartlarından daha az etkilenmesi, ilkbaharda daha hızlı gelişmesi ve bal verimliliğinin artırılması hedefleniyor. Böylece 2026 destekleme başvuruları, Giresun’da kovan varlığının kayıt altında tutulmasının yanı sıra son dönemde yürütülen kovan modernizasyonu ve verimlilik çalışmalarının da devamı niteliği taşıyor.