
GİRESUN’UN DOĞU İLÇELERİNE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Giresun’un doğu ilçeleri için yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Eynesil ve Görele başta olmak üzere bölgenin kıyı kesimlerinde yağışların yer yer metrekareye 21 ila 50 kilogram arasında düşmesi bekleniyor. Vatandaşlardan ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.
Yayımlanan meteorolojik uyarıda, yapılan son değerlendirmeler ile meteoroloji radarından alınan verilere göre bölgede devam eden yağışların Giresun’un doğu ilçelerinde, özellikle Eynesil ve Görele çevrelerinde kuvvetini artırmasının beklendiği bildirildi.
Yağışların Trabzon’un kıyı kesimlerinde de etkili olacağı belirtilirken, bazı noktalarda metrekareye 21 ila 50 kilogram arasında yağış düşebileceği tahmin ediliyor.
UYARI SAAT 18.00’E KADAR GEÇERLİ
Meteorolojik uyarının 20 Ağustos 2026 Perşembe günü saat 10.00 ile 18.00 arasında geçerli olduğu bildirildi.
Yetkililer, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
ANİ SEL VE HEYELAN RİSKİNE DİKKAT
Yağışlarla birlikte özellikle eğimli araziler, dere yatakları ve su birikmesine müsait bölgelerde riskin artabileceği belirtilirken, uyarıda öne çıkan muhtemel riskler şöyle sıralandı:
• Heyelan
• Ani sel ve su baskını
• Yıldırım
• Ulaşımda aksamalar
Sürücülerin yağışın etkili olduğu kesimlerde hızlarını düşürmeleri, vatandaşların ise dere yatakları ve taşkın riski bulunan bölgelerde dikkatli olmaları önem taşıyor.