DENİZE GİRİŞİN YASAK OLDUĞU GÜN ESPİYE’DE ACI KAYIP

Giresun Valiliği'nin denize girmeyi yasakladığı 29 Ağustos 2026'da, Espiye'de dalgalara kapılan İran uyruklu üç kişiden 26 yaşındaki A.R.S.N. boğularak hayatını kaybetti. Diğer iki kişi kendi imkanlarıyla kurtuldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2026 22:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2026 22:15
https://www.giresunsonhaber.com

DENİZE GİRİŞİN YASAK OLDUĞU GÜN ESPİYE’DE ACI KAYIP

İran uyruklu üç kişi dalgalara kapıldı: İki kişi kurtuldu, 26 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Giresun Valiliğinin olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle il genelinde denize girişi yasakladığı 29 Ağustos 2026 Cumartesi günü, Espiye sahilinde denize giren İran uyruklu üç kişiden biri boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre olay, 29 Ağustos Cumartesi günü öğleden sonra Espiye ilçe sahilinde meydana geldi. Denize giren İran uyruklu üç kişi, bir süre sonra dalga ve akıntının etkisiyle boğulma tehlikesi geçirdi.

Gruptaki iki kişi kendi imkânlarıyla kıyıya çıkmayı başarırken, 26 yaşındaki A.R.S.N. gözden kayboldu.

Ekipler seferber oldu

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgede başlatılan arama çalışmaları sonucunda A.R.S.N.’nin cansız bedenine ulaşıldı.

Gencin cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kamuoyuna yansıyan güvenilir kaynaklarda yaşamını yitiren kişinin açık adı paylaşılmadı; kimliği yalnızca A.R.S.N. şeklindeki baş harfleriyle açıklandı.

O gün denize girmek yasaktı

Giresun Valiliği, Meteorolojiden alınan değerlendirmeler doğrultusunda olumsuz hava ve deniz şartlarının etkili olacağı gerekçesiyle 29, 30 ve 31 Ağustos 2026 tarihlerinde Giresun genelindeki bütün sahil ve plajlarda denize girmeyi yasaklamıştı.

Valiliğin 29 Ağustos tarihli duyurusunda, vatandaşlardan can güvenlikleri için denize girmemeleri ve görevli ekiplerin yönlendirmelerine uymaları istenmişti. Giresun Valiliğinin resmî yasak duyurusu

Yasak kararı yerel basında saat 12.32’de duyurulurken, boğulma olayına ilişkin ilk haberler aynı gün saat 16.43 dolaylarında yayımlandı. Bu nedenle olayın, denize giriş yasağının yürürlükte bulunduğu saatlerde meydana geldiği anlaşılıyor. Yasak kararının yayımlanma bilgisi

İlk paylaşımdaki kişi sayısı düzeltildi

Olayın hemen ardından sosyal medyada yapılan ilk paylaşımlarda denize girenlerin iki kişi olduğu belirtilmişti. Ancak daha sonra , denize girenlerin üç kişi olduğu, iki kişinin kendi imkânlarıyla kurtulduğu bilgisi yer aldı.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.