Bakan Yerlikaya: 25 yapı hasarı toplam 504 ihbar alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir Sındırgı'da yaşanan deprem sonrası 504 ihbar alındığını ve 25 yapının hasar gördüğünü, can kaybı olmadığını açıkladı. Vatandaşlar için barınma alanları açıldığını, eğitim-öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2025 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2025 09:14

Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, toplamda 504 ihbar alındığını, bunların 25'inin yapı hasarıyla ilgili olduğunu bildirdi. Yerlikaya, vatandaşlar için geçici barınma alanlarının sağlandığını duyurdu. An itibarıyla can kaybı ihbarı bulunmadığını da ekledi.

ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki deprem sonrası durum değerlendirmesi yaptı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, depremden etkilenen illerden şu an için can kaybı ihbarı olmadığını belirtti.

Yerlikaya, bölgede bulunan vatandaşların cami, spor salonu ve okullarda geçici barınma imkanı bulduğunu ifade ederek, Balıkesir genelinde bir günlük eğitime ara verildiğini açıkladı.

Deprem sonra 112 Acil Çağrı Merkezlerine ulaşan toplam 504 ihbar arasında 25 yapısal hasar bildirimi olduğunu açıklayan Yerlikaya, tüm ihbarların tek tek incelendiğini söyledi ve "Karayoluyla Sındırgı'ya gidiyoruz... 20 km yolumuz kaldı. Çok şükür, şu an için depremden etkilenen illerde can kaybı ihbarı yok." paylaşımında bulundu.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1982955744145051907