Arama Çalışmalarının Üçüncü Gününde Kaptanoğlu'nun Cansız Bedenine Ulaşıldı

Foça'da sel sularına kapılıp kaybolan 70 yaşındaki Bülent Kaptanoğlu'nun cansız bedenine arama çalışmalarının üçüncü gününde ulaşıldı. Otomobiliyle sele kapılan Kaptanoğlu'nun cesedi, İZSU ekipleri ve Sahil Güvenlik tarafından tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2025 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2025 17:00

Foça'da perşembe günü etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle sele kapılarak bir dereye sürüklenen kayıp vatandaşı arama çalışmalarının üçüncü gününde 70 yaşındaki Bülent Kaptanoğlu'nun cansız bedeni bulundu. Sabah saat 09.00'da İZSU'nun amfibik (çok yönlü) iş makinesini kullanan kepçe operatörü Tekin Güneş, Kaptanoğlu'nun cesedini gördü ve Sahil Güvenlik dalgıç ekipleri tarafından sudan çıkarıldı.

İzmir’in Foça ilçesinde perşembe günü (23 Ekim) tarihin en yoğun yağışlardan biri yaşanırken, sel sularına kapılarak Bucak Deresi'ne düşen 70 yaşındaki Bülent Kaptanoğlu için başlatılan arama çalışmaları sona erdi. Bugün sabah saat 09.00'da arama çalışmaları için bölgeye inen İZSU'nun amfibik iş makinesini kullanan Tekin Güneş, 09.15 sularında "kör Gediz Nehri" olarak anılan bölgede Kaptanoğlu'nun cesedini fark etti. Sahil Güvenlik dalgıç ekipleri Kaptanoğlu'nun cansız bedenini sudan çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Kaptanoğlu, aracının düştüğü noktanın 11 kilometre uzağında bulundu.

Üç gün boyunca ekipler seferber oldu Yağış sırasında 70 yaşındaki Bülent Kaptanoğlu’nun otomobili sel sularına kapıldı. Kurtarma çalışmaları için ekiplerin ulaştığı, ancak içinde olmadığı anlaşılan Kaptanoğlu’nu arama çalışmaları geniş bir alana yayıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, AFAD, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Komando ekipleri, İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı dalış ekibi, 707 personel, 43 dalgıç ve 5 drone ile dere yatağı ile çevresindeki sazlıklarda arama kurtarma çalışmalarını sürdürdü. Dün, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma ekibine bağlı dalgıçlar, Kaptanloğu'nun gömleğini buldu. Yaklaşık 14 kilometrelik bir hatta titizlikle yürütülen arama kurtarma çalışmalarının üçüncü gününde Kaptanoğlu'nun cansız bedenine ulaşıldı.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı