
ALUCRA MÜFTÜLÜĞÜNDEN HAFIZLIK ÖĞRENCİLERİNE KÜLTÜR GEZİSİ
Alucra İlçe Müftülüğü, Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla Bursa, Çanakkale ve İstanbul’u kapsayan kültür gezisi düzenledi. Hafızlık eğitimini tamamlayan 11 öğrencinin de yer aldığı programa toplam 35 öğrenci katıldı.
35 ÖĞRENCİ ÜÇ ŞEHRİN TARİHİ MEKANLARINI GEZDİ
Alucra İlçe Müftülüğü, hafızlık öğrencilerine yönelik kültür gezisi programı gerçekleştirdi. Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri için düzenlenen geziye, hafızlık eğitimini tamamlayan 11 öğrencinin de aralarında bulunduğu toplam 35 öğrenci katıldı.
Öğrenciler, Bursa, Çanakkale ve İstanbul’u kapsayan programda tarihi, kültürel ve manevi mekanları yerinde görme imkanı buldu.
BURSA, ÇANAKKALE VE İSTANBUL ZİYARET EDİLDİ
Program kapsamında öğrenciler, Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapan Bursa’daki tarihi mekanları ziyaret etti. Çanakkale’de şehitlikleri gezen öğrenciler, savaşların yaşandığı bölgelerde tarihi süreci yerinde inceledi.
Gezinin son durağı İstanbul oldu. Öğrenciler, İstanbul’da başta tarihi camiler olmak üzere şehrin kültürel ve dini mekanlarını ziyaret etti.
“ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR”
Alucra İlçe Müftüsü Şaban Korkmaz, düzenlenen faaliyetlerin öğrencilerin eğitimine önemli katkılar sunduğunu belirtti.
Korkmaz, hafızlık eğitimi alan gençlerin yalnızca ilmi yönden değil, kültürel ve manevi açıdan da donanımlı bireyler olarak yetişmesine öncelik verdiklerini ifade etti.
“HAFIZLARIMIZ BU GEZİYİ HAK ETTİ”
Müftü Korkmaz, hafızlık öğrencilerinin büyük bir azimle çalıştığını belirterek, şunları söyledi:
“Hafızlarımız her zaman büyük bir azimle çalıştılar. Bu gayretlerinin karşılığı olarak böyle anlamlı bir geziyi hak ettiler. Gezi programına maddi ve manevi katkı sunan hayırseverlerimize, görevli din gönüllüsü hocalarımıza teşekkür ederim.”
“KUR’AN NURDUR; GÖNÜLLERİ, HAYATI VE DÜNYAYI AYDINLATIR”
Korkmaz, hafızlığın manevi değerine dikkat çekerek, öğrencilerin Kur’an’ın rehberliğinde yetiştiğini ifade etti.
Korkmaz, “Kur’an nurdur; gönülleri, hayatı ve dünyayı aydınlatır. Hafızlarımız gönül dünyalarını bu nurla inşa ediyorlar. İnanıyoruz ki onlar, Kur’an’ın hem lafzını hem de manasını hayatlarına rehber edineceklerdir.” dedi.