Hava Durumu

HASAN ALI YUCEL SEMPOZYUMUNA BUYUK ILGI

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2025 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2025 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.giresunsonhaber.com
HASAN ALI YUCEL SEMPOZYUMUNA BUYUK ILGI

HASAN ALI YUCEL SEMPOZYUMUNA BUYUK ILGI

Haber ve resim Şaban Kutlu

Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı çağdaş eğitim sistemini hayata geçiren, günümüz dünyasında çağdaşlık yolunda , bilimde, ilimde ilerlemiş ülkelerin örnek olarak aldığı "KOY ENSTITULERI" ni 85. Kuruluş yilinda, 5 Akademik Bilim Kurulunun hakemliginde 9  Akademisyenin bildiri sunduğu  "AYDİNLANMA YOLUNDA HASAN ALİ YÜCEL VE KÖY ENSTİTÜLERİ " konulu sempozyim İstanbul Bakırköy Belediyesi Kongre Merkezinde yapıldı.

İstanbul Bahçelievler Kültür veCevre Derneği  Bakırköy Kent Konseyi ve Bakırköy Belediyesi öncülüğünde duzenlenen "AYDİNLANMA YOLUNDA HASAN ALİ YÜCEL VE KÖY ENSTİTÜLERİ " konulu sempozyum 4 mayıs 2025 pazar günü Istiklal Marsi ve saygi durusunun ardindan Bahçelievler Çevre ve Kültür Derneği Baskani Avukat Ahu Karaibrahimoglu'nun ve Bakırköy Kent Konseyi Başkanı Aziz kocal'in   selamlama konuşmaları ile başladı. 

GURESUN DEGERLERINE SAHIP CIKIYOR.

Av.Ahu. Karaibrahimoglu yapmış olduğu açılış  konusmasinda, Cumhuriyet tarihinde eğitim alanında en köklü devrimleri gerçekleştiren Hasan Ali Yücel 'in ve Köy Ensütülerini Giresunlu Akademisyen ve tarih Bilimcilerce ilk defa bir sempozyumla anılacak olmasına dikkat cekerek Giresunlularin bir kez daha Giresunun bir değerine sahip çıktığını ifade etti.

Bakırköy Kent Konseyi Başkanı Aziz Koçal ise Hasan Ali Yücel 'in sadece Türkiye'de değil dunyadada tanindigini,  uygulamaya koymuş olduğu, egitim sistemi ile kalkınmanın şehirlerin aksine Köy aydınlanması ile başlayacağını ifade ettiğinin altını çizerek,  bu eğitim sisteminin günümüzde de birçok ülkede uygulandigina dikkat çekti.

MILLETVEKILI ELVAN ISIK GEZMIS; HASAN ALİ CUMHURIYETLE OZDESMİS ONEMLI BIR SAHSIYETTIR.

Sempozyumda soz alan CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş ise yapmış olduğu protokol konusmasinda, günümüz eğitim sistemine değinerek, daha güçlü, daha modern ve çağdaş bir Türkiye icin Köy Enstitüleri gibi bir eğitim sistemiyle  mümkün olabileceğini belirtti. Giresun dışında ilk kez Giresun STK tarafından düzenlenen ve akademik düzeyinin bu kadar yüksek bir sempozyumun yapılmasının Giresun adına gurur verici olduğunu söyledi. Önceki dönem CHP İstanbul milletvekili Emine Gülizar Emecan ve Ladik öğretmen okulu DerneğiLADER  adına söz alan Erkan Öncü yapmış olduğu konuşmalarında Köy Enstitülerinin kapanmasi ile bugünkü eğitim sistemini sisteminde büyük boşluk oluşturduğunu belirttiler.

MİLLETVEKİLİ PROF.DR. NAZIM ELMAS; 

Ak Parti Giresun Milletvekili Nazım Elmas "AYDİNLANMA YOLUNDA HASAN ALİ YÜCEL VE KÖY ENSTİTÜLERİ " sempozyumuna göndermiş olduğu mesajinda; katılımcılara ve sunum yapan akademisyenlere selamlarını ileterek, Hasan Ali Yücel’in Giresun için değerli bir şahsiyet ve bilim insanı olduğunu vurguladı.

BAKIRKOY BELEDIYE BASKANI AYŞEGÜL OVALIOĞLU; GIRESUNLULAR ICIN TARIHI BIR ADIM.

Sempozyumun açılış konusmasinda katılımcılara hitap eden Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu Hasan Ali Yücel ve Köy Ensütülerinin Türk insanının Aydınlanma Yolunda atılan en önemli bir adım olduğunu, her köye bir öğretmen bir sanatçı, bir ziraatci, bir aydin olarak giden sıradan Köy çocuklarının kısa zamanda yüzde doksanibsan fazlasında okul olmayan Anadolu'da birer meşale olup ışık sactigini ifade etti.

HASAN ALI YUCEL'IN TORUNU ALI ERONAT; HASAN ALI YÜCEL ANADOLU'DA BIR ISIKTIR.

AYDİNLANMA YOLUNDA HASAN ALİ YÜCEL VE KÖY ENSTİTÜLERİ  sempozyumunda aile tarihi hakkinda onemli bilgiler veren "Torun Ali Eronat ise Anadolu'da bugün bile var olan, insan sevgisinin, ulus sevgisinin geçmişteki Köy Enstitülerinin bir mirası olduğunu vurgulayarak, birçok yerde konuşmacı olarak katılmış olduğum davetlerine aksine bugün burada çok değerli akademisyenlere Giresunlularla birarada olmanın kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini söyledi. Bu tür etkinliklerin Türkiye'nin aydinlanma sürecine ve uyarısına büyük katkı sunacağını da ifade eden Torun Eronat, Giresun insanının bur kez daha tarihi ve kültürel bir şahsiyeti olan Hasan Ali Yücel’e sahip çıktığının altını çizdi.

DOKUZ AKADEMISYEN, UC TARİHÇİ, IKI KONUSUNDA UZMAN EGITIMCI

Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı çağdaş eğitim sistemini hayata geçiren, günümüz dünyasında çağdaşlık yolunda , bilimde, ilimde iler" ni 85. Kuruluş yilinda, 5 Akademik Bilim Kurulunun hakemliginde 9  Akademisyenin bildiri sunDUGU "AYDİNLANMA YOLUNDA HASAN ALİ YÜCEL VE KÖY ENSTİTÜLERİ " Sempozyumu bu zamana kadar  yapılan en kapsamlı etkinlik olarak hafızalarda yeraldi.

Cumhuriyet tarihimizin en önemli eğitim reformlarına öncülük eden, düşünce dünyamıza derin izler bırakmış olan Hasan Âli Yücel’in yaşamı, fikirleri ve Köy Enstitülerine olan katkıları sempozyumda kapsamlı şekilde anlatılırken, sempozyuma ilgi beklenenin üzerinde gerceklesti.

Moderatörlügunu Eğitimci Ali Öztürk ve Prof Dr  İbrahim Balcıoğlu' nun yapmış olduğu oturumları bitiminde Sempozyum Sonuç Bildirgesini ise Avukat Orhan Kılıç okudu.
Sempozyum bitiminde katılımcılara paketleri taktım edildi ve Bahçelievler Çevre ve Kültür Derneği lokalinde Bilim kurulu ve akademisyenlere Dernek Başkanı Ahu Karaibrahimoğlu tarafından bir yemek verildi.

"AYDİNLANMA YOLUNDA HASAN ALİ YÜCEL VE KÖY ENSTİTÜLERİ " Sempozyum bildirileri en kısa sürede basili olarak yayınlanarak okuyuculara sunulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.